Καιρός

Carmel: Από πού πήρε το όνομά της η νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει την Ελλάδα

Carmel: Από πού πήρε το όνομά της η νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει την Ελλάδα
Carmel: Νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει την χώρα μας σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νέα κακοκαιρία με το όνομα Carmel θα χτυπήσει την χώρα μας σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όπως ανήγγειλε η μετεωρολογική υπηρεσία, διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με το όνομα Carmel όπως κατέληξαν από τους εταίρους του group της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που είναι υπεύθυνοι για να βγάζουν ονόματα στις κακοκαιρίες. Carmel

Η ονομασία δόθηκε από την Ισραηλινή Μετεωρολογική υπηρεσία

Το όνομα της νέας κακοκαιρίας Carmel βρίσκεται στη τρίτη θέση του καταλόγου με τα πιθανά ονόματα, τελικά επιλέχθηκε αυτό. Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ονομασία δόθηκε από την Ισραηλινή Μετεωρολογική Υπηρεσία και το όνομα Carmel παραπέμπει στο αντίστοιχο βιβλικό όρος, το όρος Κάρμελ ή Κάρμηλος που βρίσκεται στο Ισραήλ.

Το όρος Κάρμελ είναι παράκτια οροσειρά και εκτείνεται από τη Μεσόγειο θάλασσα προς τα νοτιοανατολικά, ενώ η οροσειρά έχει χαρακτηριστεί απόθεμα βιόσφαιρας της UNESCO.

Η οροσειρά Κάρμηλος έχει πλάτος περίπου 6,5 με 8 χιλιόμετρα, με ομαλή κλίση προς τα νοτιοδυτικά, αλλά σχηματίζει μια απότομη κορυφογραμμή στη βορειοανατολική πλευρά, ύψους 546 μέτρων.

Carmel

Στην Ελλάδα το Σάββατο θα έχουμε έως και χιόνια

Η σημασία και το ακριβές νόημα του ονόματος Κάρμηλος αρνείται από πολλούς, αλλά ένας μεγάλος αριθμός  μελετητών πιστεύουν ότι προέρχεται από τη σημιτική ρίζα krm, το οποίο το φέρνει κοντά στο ουσιαστικό κέρεμ, μια λέξη που σημαίνει «αμπελώνας».

Τονίζεται, ότι η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος, ενώ στην Ελλάδα θα μας βρουν βροχές, καταιγίδες και χιόνια το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments