Διεθνή

EMA: Έγκριση και για το εμβόλιο Novavax

EMA: Έγκριση και για το εμβόλιο Novavax
Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξε τον δρόμο για το εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες

To Novavax, το πέμπτο εμβόλιο που παίρνει έγκριση στην ΕΕ, πήρε σήμερα το «πράσινο φως» από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ (ΕΜΑ).

Η ΕΕ έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για την αγορά έως και 200 ​​εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου, εν αναμονή της έγκρισης για τη χρήση του από τον EMA, με έδρα το Άμστερνταμ.

Το εμβόλιο Novavax χρησιμοποιεί μια πιο συμβατική τεχνολογία από άλλα εμβόλια – και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Θεωρείται επίσης ότι, επειδή το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια πιο συμβατική μέθοδο για την παροχή ανοσίας από τις εναλλακτικές, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αβεβαιότητας απέναντι στο εμβόλιο συνολικά.

Η Novavax λέει ότι το εμβόλιο της έδειξε 90,4% αποτελεσματικότητα κατά του COVID-19 σε μια δοκιμή στη Βόρεια Αμερική. Πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Novavax, Stanley Erck, δήλωσε ότι η εταιρεία «ανυπομονεί να παράσχει μια πρόσθετη επιλογή εμβολίου στην Ευρώπη, βασισμένη σε μια δοκιμασμένη, καλά κατανοητή τεχνολογική πλατφόρμα».

Το εμβόλιο «μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μεγάλων εμποδίων στον παγκόσμιο εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων παγκόσμιας διανομής και του δισταγμού των εμβολίων», πρόσθεσε.




ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments