Ελλάδα

Δημοσκόπηση Alco: Μειώνονται οι αρνητές, εντείνεται η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία

Δημοσκόπηση Alco: Μειώνονται οι αρνητές, εντείνεται η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία
Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Alco

Τις απόψεις των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό καταγράφει η δεύτερη πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η εταιρεία Alco. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως προκύπτει, η ανησυχία των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας έχει ενταθεί, ενώ μειώθηκαν οι αρνητές σε σχέση με το καλοκαίρι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Alco Κώστα Παναγόπουλο και τον α’ αντιπρόεδρο Φώτη Πατσουράκο, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικότερα: Περίπου 8 στους 10 (από 6 στους 10 τον Ιούλιο) ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας, εμπιστεύονται τα εμβόλια και έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού. Αντίθετα, 2 στους 10 δεν φοβούνται την COVID-19, δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια και δεν έχουν εμβολιαστεί.

γράφημα έρευνα ΑLCO Όπως προκύπτει, η ομάδα των «αρνητών» μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τον Ιούλιο, ο πυρήνας της, όμως, δείχνει πολύ σκληρός, αφού μόνο το 12% φαίνεται να σκέπτεται να εμβολιαστεί, ενώ η πλειονότητά της (73%) δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάτι ή κάποιος που θα μπορούσε να τον πείσει να αλλάξει στάση. γράφημα έρευνα ΑLCO

Η δικαιολογία που επικαλείται το 41% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί είναι η αναποτελεσματικότητα του εμβολίου, ενώ το 22% δηλώνει ότι φοβάται τις παρενέργειες. Ένα ποσοστό 24% θεωρεί προτιμότερη την ανοσία από τη νόσηση. Μάλιστα, το 59% των μη εμβολιασμένων ανησυχούν για την πανδημία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους εμβολιασμένους είναι 87%. γράφημα έρευνα ΑLCO

Το 72% των εμβολιασμένων φοβούνται ότι μπορεί να νοσήσουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους μη εμβολιασμένους είναι 50%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα είναι λιγότερο αυστηρά απ’ ό,τι θα έπρεπε, ενώ το 31% θεωρεί ότι είναι επαρκή.

γράφημα έρευνα ΑLCO Για το 60%, το ΕΣΥ ανταποκρίνεται πλήρως ή αρκετά στις ανάγκες της πανδημίας.

Τέλος, καθολική είναι η αναγνώριση (95%) των ιατρών και νοσηλευτών ως των θετικών πρωταγωνιστών της πανδημίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments