Πολιτική

Βουλή: Προστασία στους γιατρούς από αρνητές

Βουλή: Προστασία στους γιατρούς από αρνητές
Βουλή: Η αστική και ποινική προστασία των γιατρών θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια μετά από αμέτρητες αβάσιμες μηνύσεις σε ιατρικό προσωπικό.

Την αστική και ποινική προστασία των γιατρών, μετά από αμέτρητες αβάσιμες μηνύσεις, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους σε ασθενείς που πάσχουν αποκλειστικά από κορωνοϊό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, το οποίο θα γίνει σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια στη Βουλή. Βουλή

Προστασία σε κατάφωρα αβάσιμες μηνύσεις

Υποστηρικτής της ρύθμισης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι «παραμένει ακέραια η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για πράξεις και παραλείψεις που παραβιάζουν το ιατρικό πρωτόκολλο ή τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε ό,τι αφορά ασθενείς αποκλειστικά με Covid-19, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται από κακόβουλες και κατάφωρα αβάσιμες μηνύσεις». Βουλή

Η ευθύνη παραμένει

Όπως σχολίασε ο ίδιος ο κ. Πλεύρης «επειδή γιατροί και υγειονομικοί στοχοποιούνται με μηνύσεις και είναι ευάλωτοι σε αυτές τις μηνύσεις αποφασίσαμε και προσδιορίζουμε χωρίς να υπάρχει κανένα ακαταλόγιστο, η ευθύνη παραμένει, άλλα προσδιορίζουμε με το άρθρο 3 της τροπολογίας την αμέλεια του Υγειονομικού προσωπικού κατά την περίθαλψη ασθενών με covid-19, αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης Υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα, που αντιμετωπίζονται στην επικράτεια για την αντιμετώπιση της covid-19. Στόχος είναι να προστατευτούν οι γιατροί και νοσοκόμοι νοσηλευτές από αβάσιμες μήνυση ή αν υπάρχουν αρνητές απέξω και τους απειλούν».

«Στη Βουλή θα αποδειχθεί σήμερα αν σεβόμαστε τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» που καθημερινά δίνουν μάχες και θέλουμε να τους προστατεύσουμε αστικά και ποινικά από κακόβουλες μηνύσεις», κατέληξε ο υπουργός υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments