Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισούστιν

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισούστιν
Τηλεφωνική επικοινωνία μετά τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι, στις 8 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μισούστιν συζήτησαν τη συνέχεια της διμερούς συνεργασίας στη βάση του Κοινού Προγράμματος Δράσεων Ελλάδας-Ρωσίας 2022-2024 που υιοθετήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Ρώσο πρόεδρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι στην επιβεβαίωση των παραδοσιακά καλών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας προχώρησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τόσο κατά τη συνάντησή τους, όσο και στις δηλώσεις τους αμέσως μετά, από το Σότσι.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σήμερα επιβεβαιώσαμε τα πολλά που μας συνδέουν στους αιώνες. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για  Έτος Ελλάδας – Ρωσίας που θα επεκταθεί και το 2022, αλλά και τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή λέγοντας ότι «η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου δίνει ώθηση για τη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς και είναι κοινή η ικανοποίησή μας για τις τέσσερις συμφωνίες που αυτό συμπεριλαμβάνει».

Επίσης, ανέφερε ότι υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων για την περίοδο 2022 – 2024 που θα προσδιορίσει τους βασικούς άξονες της συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχουν κι άλλοι τομείς που μπορούμε να συγκλίνουμε κάνοντας αναφορά στη βοήθεια της Ρωσίας στις φωτιές του καλοκαιριού.

Συμμετοχή του κ.  Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την ερευνητική δομή «Αρχιμήδης»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 θα μιλήσει και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ίδρυση της ερευνητικής δομής «Αρχιμήδης», η οποία θα έχει ως αντικείμενο την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments