Αθλητισμός

Ντε Μπιάζι: Στο στόχαστρο της Εθνικής Ομάδας

Ντε Μπιάζι: Στο στόχαστρο της Εθνικής Ομάδας
Ντε Μπιάζι: Εδώ και λίγο καιρό η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναζητά τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδος.

Εδώ και λίγο καιρό ο Φαντ’ Σχιπ δεν είναι πλέον ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, με την ΕΠΟ να έχει ψηλά στην λίστα τον Ντε Μπιάζι.  Ο Ιταλός τεχνικός ήταν αυτός που οδήγησε την εθνική Αλβανίας στην τελική φάση του Euro 2016.

Ο 65χρονος τεχνικός έχει συμβόλαιο με την ομοσπονδία του Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο είναι ανοιχτός να αποχωρήσει και γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες έχει προταθεί στην ΕΠΟ. Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας εκτιμούν πως έχει όλο όσα χρειάζονται για να επαναφέρει την Εθνική ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Στη διοίκηση της ΕΠΟ πάντως έχουν προταθεί κι άλλοι Ιταλοί (Γκατούζο, Ντοναντόνι), αλλά ο Ντε Μπιάζι είναι αυτός που έκανε… κλικ και κρίνεται ως ιδανικότερη λύση τη δεδομένη στιγμή.

Λίγα λόγια για τον Ντε Μπιάζι

Ο Ντε Μπιάζι γεννήθηκε στο Sarmede του Τρεβίζο της Ιταλίας. Ως μέσος, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα για την Ίντερ. Ήταν μέλος της πρώτης ομάδας αλλά, παρόλα αυτά, δεν έπαιξε ποτέ για τους νερατζούρι και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην ομάδα της Serie C Reggiana το 1975 και ανέβηκε πρόσφατα στην ομάδα της Serie A Pescara Calcio ένα χρόνο αργότερα.

Ο Ντε Μπιάζι έπαιξε στην Μπρέσια για πέντε σεζόν, μόνο μία από αυτές στη Serie A. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Παλέρμο το 1983, αλλά την άφησε ξαφνικά τρία χρόνια αργότερα. Μετά πήγε για μια σεζόν στη Vicenza και δύο σεζόν Serie C2 για το Treviso. Ο Ντε Μπιάζι αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 1990, μετά από μια σεζόν στη Serie D με τον Μπασάνο.

Η καριέρα του ως προπονητής

Το 1990, ο De Biasi έγινε προπονητής της ομάδας νέων για τον Bassano. Το 1991, διορίστηκε από τη Βιτσέντζα ως προπονητής της ομάδας νέων της allievi nazionali. Το 1992, ο De Biasi έκανε το ντεμπούτο του ως προπονητής της πρώτης ομάδας. Ακολούθησαν τρεις σεζόν ως προπονητής της Carpi. Το 1996, ο De Biasi διορίστηκε προπονητής της ομάδας Cosenza της Serie B.

Στις 16 Απριλίου 2008, ανακοινώθηκε από την Τορίνο για να αντικαταστήσει τον Walter Novellino για τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, με στόχο να σώσει τον σύλλογο από τον υποβιβασμό για άλλη μια φορά.  Στις 8 Δεκεμβρίου 2008 απολύθηκε μετά από δεκαπέντε αγώνες, κατηγορούμενος από τον μάνατζερ της ομάδας για το γεγονός ότι η Τορίνο πάλευε για άλλη μια φορά να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ωστόσο, παρά την πρόσληψη και στη συνέχεια την απόλυση ενός δεύτερου και στη συνέχεια ενός τρίτου προπονητή, η ομάδα εξακολουθούσε να υποβιβάζεται στο τέλος του πρωταθλήματος.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2009, η Ουντινέζε απέλυσε τον προπονητή Πασκουάλε Μαρίνο και όρισε τον Ντε Μπιάζι να αναλάβει την ομάδα που αγωνιζόταν από τη Βορειοανατολική Ιταλία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν βελτιώθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προπονητής και ο ίδιος ο Ντε Μπιάζι απομακρύνθηκε από τη θέση του στις 21 Φεβρουαρίου 2010 με τον Μαρίνο να επανέρχεται στο τιμόνι του συλλόγου.

Η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Φαντ’ Σχιπ

Στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του αναφέρεται στην προσπάθεια που έκανε ν’ ανανεώσει το ρόστερ της Εθνικής ομάδας με νεαρούς ποδοσφαιριστές και ν’ αλλάξει τα πάντα σε ό,τι αφορούσε τις συνήθειες και τις μεθόδους της προπόνησης. Δεν υπήρχαν μεταξύ τους τριβές και συγκρούσεις απλά πήρε την απόφαση να αποχωρήσει.

«Άργησε να πάρει την απόφαση η Ομοσπονδία και εγώ επέλεξα να κοιτάξω πλέον μπροστά. Εξάλλου, στο φινάλε, δεν είχαμε κοινή συνισταμένη… Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να πάρουν ευκαιρίες οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και να εξελιχθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments