Διεθνή

Γαλλία: «Επιστροφή» της μάσκας λόγω Όμικρον

Γαλλία: «Επιστροφή» της μάσκας λόγω Όμικρον
«Επιστρέφει» η μάσκα στους δρόμους του Παρισιού λόγω Όμικρον

Υποχρεωτική γίνεται ξανά από την Παρασκευή η χρήση μάσκας στους δρόμους του Παρισιού, ώστε να αντιμετωπιστεί η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία έχει προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων στη Γαλλία, ανακοίνωσε απόψε η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μάσκα θα πρέπει να φορούν στο εξής όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 11 ετών.

Εξαιρούνται όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα, οι δικυκλιστές και όσοι αθλούνται, διευκρίνισε η αστυνομία.

Έκρηξη κρουσμάτων

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 208.099 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός που αποτελεί νέο εθνικό και πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Καταγράφηκαν επίσης 184 θάνατοι ενώ αυξήθηκαν κατά 53, στους 3.469, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία 96.291 άνθρωποι.

Συζητήσεις για νέα μέτρα

Ενόψει νέων αποφάσεων και τη λήψη νέων αυστηρόμετρων μέτρων βρίσκεται ηε την επιτροπή ειδικών να συνεδεριάζει με αφορμή ένα νέο Συμβούλιο Άμυνας Υγείας.  Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, η συζήτηση εντοπίζεται στην επιστροφή στα σχολεία, την απαγόρευση κυκλοφορίας και την απομόνωση στενών επαφών κρουσμάτων.

Η πρόταση πολλών μελών της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια για την προεδρία Βαλερί Πεκρές, είναι να αναβληθεί η επιστροφή στα σχολεία.

To βασικό ερώτημα των Γάλλων είναι αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 Δεκεμβρίου. Σίγουρα το ερώτημα αυτό θα τεθεί στο πρόγραμμα αυτού του νέου Συμβουλίου Άμυνας Υγείας.

Πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες στην κυβέρνηση. Το πρώτο, απίθανο σε αυτή τη φάση σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνίσταται σε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, όπως και πέρυσι.

Δεύτερη επιλογή, αποτελεί το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων. Η ιδέα αυτή είχε ήδη τεθεί στο τελευταίο Συμβούλιο Άμυνας, αλλά δεν υιοθετήθηκε από τον Μακρόν. Αλλά θα μπορούσε να αναθεωρηθεί με την αύξηση των λοιμώξεων.

Εξάλλου ήδη έχουν ακυρωθεί τα πυροτεχνήματα το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου και η πώληση τροφίμων και αλκοόλ θα απαγορευτεί στους δημόσιους δρόμους, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Ολιβέ Βεράν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments