Πολιτισμός

Μαρία Κάλλας: Η ζωή της στην Αθήνα, γίνεται σειρά στην ΕΡΤ

Μαρία Κάλλας: Η ζωή της στην Αθήνα, γίνεται σειρά στην ΕΡΤ
Η ζωή της Μαρίας Κάλλας, στην Αθήνα μεταφέρεται στην μικρή οθόνη σε σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα. Οι σπουδές στο ωδείο Αθηνών, η ζωή στο διαμέρισμα της οδού Πατησίων, η γέννηση της μεγαλύτερης ντίβας της όπερας, σε μία πολλά υποσχόμενη σειρά στην κρατική τηλεόραση.

Στην απόλυτη Diva, στη γυναίκα, που άλλαξε την ίδια την υπόσταση, την ιστορία της όπερας, στην μοναδική Μαρία Κάλλας, θα είναι αφιερωμένη η νέα βιογραφική σειρά της ΕΡΤ. Η πρόταση, που κατατέθηκε στη δημόσια τηλεόραση με τη μορφή σειράς μυθοπλασίας και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, αφορά στα νεανικά χρόνια της Μαρίας Κάλλας στην Αθήνα, χρόνια που πέρασε στο οικογενειακό της διαμέρισμα επί της οδού Πατησίων, τη μαύρη περίοδο της  γερμανικής κατοχής.

Ιθύνων νους πίσω από τη σειρά, η σκηνοθέτις ‘Ολγα Μαλέα, ενώ ο προτεινόμενος τίτλος είναι «Η άγνωστη Κάλλας».  «The making of Maria», ο αγγλικός τίτλος.

Η σειρά θα αφηγηθεί τα πρώτα χρόνια της πορείας της Μαρίας Κάλλας, όταν ως 20χρονη κοπέλα φοιτούσε στο Ωδείο στην Αθήνα, ενώ μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η Αθήνα μάτωνε υπό γερμανική κατοχή.  Θα δούμε την νεαρή μεγάλη Ελληνίδα, να ανθίζει και το φως μιας ντίβας να επικρατεί μέσα από τα σκοτάδια της εποχής. Θα δούμε πώς σταδιακά μεταμορφώθηκε από «ασχημόπαπο» σε κύκνο και από μία σπουδάστρια φωνητικής στην γυναίκα, που σφράγισε ανεξίτηλα την σκηνή της όπερας, θέτοντας σε δυσθεώρητα ύψη τον πήχη, με τις εμβληματικές μετέπειτα ερμηνείες της.

Η εν λόγω πρόταση φέρεται να κερδίζει έδαφος εντός της ΕΡΤ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η τελική έγκριση να δοθεί εντός του Ιανουαρίου.

Το διαμέρισμα στην οδό Πατησίων – Η ερειπωμένη σήμερα, πολυκατοικία Παπαλεονάρδου

Η πολυκατοικία Παπαλεονάρδου βρίσκεται στην οδό Πατησίων αριθμός 61 στην Αθήνα. Οικοδομήθηκε περί το 1925, με μορφολογικές επιρροές του ευρωπαϊκού ρυθμού Αρ Νουβό (γερμ. Jugendstil) της εποχής εκείνης, σε σχέδια του αρχιτέκτονα καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνου Κιτσίκη (1893–1969). Η πολυκατοικία έχει συνολική επιφάνεια 1590 τ.μ. και θεωρείται εκ των σπουδαιότερων μεσοπολεμικών οικημάτων της Αθήνας.

Η Μαρία Κάλλας, διεθνούς φήμης Ελληνίδα υψίφωνος, υπήρξε η διασημότερη ένοικος του κτιρίου· Το 1937, μετά το χωρισμό των γονέων της, η μητέρα της πήρε την Κάλλας και την αδερφή της, Υακίνθη, και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκαν στο σπίτι της οδού Πατησίων. Εκεί έζησε η μονωδός μέχρι το 1945, όλα τα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής,  οπότε και έφυγε ξανά για τη Νέα Υόρκη, στις 14 Σεπτεμβρίου του έτους της απελευθέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments