Ταϊβάν: Γιατί η χώρα αγόρασε 20.400 μπουκάλια ρούμι
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν μοιράζεται συνταγές με τους πολίτες της, με ένα από τα πιο δροσιστικά ποτά του καλοκαιριού αφού φέρεται να αγόρασε 20.400 μπουκάλια ρούμι από τη Λιθουανία με προορισμό την Κίνα, εν μέσω έντασης μεταξύ Βίλνιους και Πεκίνου. Η κρατική εταιρεία Taiwan Tobacco and Liquor (TTL) δήλωσε ότι πραγματοποίησε την αγορά τον Δεκέμβριο για να υποστηρίξει τη Λιθουανία αφού έμαθε ότι η αποστολή επρόκειτο να αποκλειστεί από τις κινεζικές αρχές.
Ταϊβάν: Η κυβέρνηση δημοσίευσε μια λίστα με κοκτέιλ με βάση το ρούμι
Η Λιθουανία βρίσκεται σε συνεχιζόμενη διπλωματική διαμάχη με το Πεκίνο και έχει πληγεί από εμπορικούς και άλλους περιορισμούς από τότε που ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει αμοιβαίες διπλωματικές θέσεις με την Ταϊβάν.
Η South China Morning Post ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ταϊβάν, το οποίο κατέχει εξ ολοκλήρου την TTL, και ο de facto πρεσβευτής στη Λιθουανία, Eric Huang, έμαθαν ότι η Κίνα επρόκειτο να απορρίψει την αποστολή και ενημέρωσε την TTL.
Η TTL και η παραγωγός του σκούρου ρούμι, MV Group Productions, δεν έχουν απαντήσει στους ισχυρισμούς. Ωστόσο, σε μια ανάρτηση στο Facebook την Τρίτη, το εθνικό συμβούλιο ανάπτυξης της Ταϊβάν, δημοσίευσε μια λίστα με κοκτέιλ με βάση το ρούμι και άλλες συνταγές και προέτρεψε τους ανθρώπους να είναι έτοιμοι να αγοράσουν το προϊόν στα τέλη Ιανουαρίου.
Ταϊβάν: Η κινεζική κυβέρνηση ασκεί επί μήνες πίεση και μπλοκάρει το εμπόριο με τη Λιθουανία
Η ανάρτηση καλούσε τους ανθρώπους να «υποστηρίξουν τη Λιθουανία», λέγοντας ότι οι δύο χώρες ήταν πολύ φιλικές και είχαν βοηθήσει η μία την άλλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η κινεζική κυβέρνηση ασκεί επί μήνες πίεση και μπλοκάρει το εμπόριο με τη Λιθουανία, εξοργισμένη για το Βίλνιους που επιτρέπει τη χρήση της λέξης «Ταϊβάν» στο όνομα της de facto πρεσβείας της Ταϊπέι. Η Ταϊβάν χρησιμοποιεί συνήθως τη λέξη «Ταϊπέι» για την ονομασία των διπλωματικών της γραφείων. Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν είναι επαρχία και είναι υπερευαίσθητο σε οποιαδήποτε ενέργεια φαίνεται να υποστηρίζει τη στάση της Ταϊβάν να είναι κυρίαρχο έθνος.
Τα τελευταία χρόνια το Πεκίνο μπλοκάρει ή περιορίζει τις εισαγωγές από χώρες με τις οποίες έχει διπλωματικές διαμάχες, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, του κρασιού και των αστακών από την Αυστραλία. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν εργάζεται για να ενισχύσει τις σχέσεις με φιλικά έθνη καθώς προσπαθεί να αντισταθεί στην κινεζική επιθετικότητα και στο παρελθόν έχει υποστηρίξει με ενθουσιασμό όσους πλήττονται από εμπορικούς περιορισμούς, προτρέποντας τους Ταϊβανέζους να αγοράσουν το προϊόν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας