Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Αλαλούμ με τα αποτελέσματα του PCR test

Τζόκοβιτς: Αλαλούμ με τα αποτελέσματα του PCR test
Γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτει δύο διαφορετικές ημερομηνίες των test του Σέρβου τενίστα

Χωρίς τέλος το αλαλούμ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τώρα οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν αν ο Σέρβος τενίσταν έκανε ψευδή δήλωση κατά την άφιξή του στη, Μελβούρνη.

Στο έγγραφο που συμπλήρωσε για την είσοδό του στη χώρα και στην ερώτηση αν τις τελευταίες 14 ημέρες είχε βρεθεί σε άλλη χώρα, φέρεται να «τσέκαρε» το κουτάκι με το «όχι». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς λίγες ημέρες πριν βρέθηκε στην Ισπανία για προπονήσεις, όπως αποδεικνύεται από αναρτήσεις στα social media, αλλά και ταξιδιωτικά έγγραφα. Επί του θέματος πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε ότι δεν υπάρχει επίσημα η άφιξη του Τζόκοβιτς στην Ισπανία.

Η ημερομηνία του PCR

Παράλληλα όμως ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel καθώς αμφισβητεί ανοιχτά την ημερομηνία διενέργειας του PCR test που παρουσίασε ο Σέρβος στο δικαστήριο. Η υπερασπιστική γραμμή του Νόλε ανέφερε ότι ο Σέρβος νόσησε από κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε υποβλήθηκε σε PCR που βγήκε θετικό. Ο Τζόκοβιτς έπειτα από νέο PCR, που παρουσίασε στην πολύκροτη δίκη στη Μελβούρνη, βγήκε αρνητικός στις 22 Δεκεμβρίου.

Το χρονικό διάστημα των 14 ημερών καραντίνας (από τις 16 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το επίμαχο PCR), που προβλέπει το πρωτόκολλο, παρήλθε, κάτι που δικαιολογεί το ταξίδι προς την Αυστραλία και την ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στο Australian Open. Σύμφωνα με το γερμανικό μέσο όμως, το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Τζόκοβιτς και ήταν θετικό, δεν έγινε στις 16 όπως ισχυρίζεται η πλευρά του Τζόκοκβιτς αλλά στις 26 Δεκεμβρίου! Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο κωδικός QR του τεστ «μαρτυρά» και την ημερομηνία που έγινε.

Έσπασε την καραντίνα;

Επίσης τονίζεται ότι ο αριθμός id του επίμαχου τεστ είναι μεγαλύτερος από εκείνο (το αρνητικό) που έγινε στις 22 του μήνα. Κάτι που δεν δικαιολογείται, αφού ο Τζόκοβιτς λέει ότι έγινε νωρίτερα. Επί της ουσίας, αυτό το οποίο τονίζει το Spiegel είναι ότι αν πράγματι ο Σέρβος τενίστας διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 26 Δεκεμβρίου και όχι στις 16 όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, τότε όχι μόνο δήλωσε ψευδή στοιχεία , αλλά δεν θα έπρεπε να ταξιδέψει για την Αυστραλία αφού «έσπασε» τη 14ήμερη καραντίνα που είναι σε ισχύ!

Πάντως η οικογένειά του αρνήθηκε να μιλήσει σχετικά όταν ρωτήθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βελιγράδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments