Οδηγός

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα.

Από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου 2022 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2022
  • Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Φεβρουαρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Χατζηδάκης: Εκκρεμείς συντάξεις τέλος από το 2022

Ικανοποιημένος από τη μείωση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης ενώ δεσμεύθηκε ότι το πρόβλημα με τις κύριες εκκρεμείς συντάξεις θα λυθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” σημείωσε ότι αυτό δεν είναι αρκετό αν δεν εκσυγχρονιστεί εκ βάθρων ο ΕΦΚΑ. Για να καταπολεμηθούν οι παθογένειες δεκαετιών, θα τοποθετηθούν διευθυντικά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, θα επιβραβεύονται οι παραγωγικοί υπάλληλοι, ενώ αντίθετα θα οδηγούνται στο πειθαρχικό οι βραδυπορούντες και οι στενόμυαλοι γραφειοκράτες, στους οποίους κηρύσσει ανοιχτό πόλεμο.

Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2022

“Πολλοί δυσπιστούσαν για το αν θα καταφέρναμε να αντιμετωπίσουμε το “βουνό” των εκκρεμών συντάξεων. Πέρα από όσα έγιναν το 2020, δείτε τι έχουμε επιτύχει από το Γενάρη: Έχουμε αυξήσει κατακόρυφα τους ρυθμούς απονομής συντάξεων. Τον Οκτώβριο είχαμε σχεδόν 21.500 απονομές. Το Νοέμβριο πήγαμε ακόμα καλύτερα, καθώς οι εκκαθαρίσεις συντάξεων ξεπέρασαν τις 25.200. Που είναι ρεκόρ μηνός όλων των εποχών! Έχουμε όμως και ρεκόρ έτους καθώς ήδη στο 11μηνο του 2021, έχουμε ξεπεράσει τις 200.000 απονομές, ενώ πέρσι είχαμε 160.000 και πρόπερσι μόλις 130.000. Αν αυτό δεν θεωρείται αντιμετώπιση του προβλήματος τότε τι θεωρείται; Σημειώστε δε, ότι το 50% της μείωσης των εκκρεμοτήτων έχει επιτευχθεί από το Σεπτέμβριο και μετά, καθώς τώρα έχουμε περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή μας. Παράλληλα, μειώσαμε τις ληξιπρόθεσμες δαπάνες για συντάξεις από 433 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο σε 300 εκατ. τον Νοέμβριο. Δεν είναι μικρό αυτό. Ούτε αυτονόητο. Είναι το αποτέλεσμα της πολυεπίπεδης προσπάθειας” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments