Ελλάδα

Χάπι τζιχαντιστών: Βρέθηκαν χιλιάδες μέσα σε συσκευασίες με τη σβάστικα

Χάπι τζιχαντιστών: Βρέθηκαν χιλιάδες μέσα σε συσκευασίες με τη σβάστικα
Ξεβράστηκαν σε παραλίες του νησιού

Αντιμέτωπες με ένα περίεργο εύρημα ήρθαν οι αρχές της Ρόδου, το μεσημέρι της 13ης Ιανουαρίου, όταν εντόπισαν και περισυνέλεξαν, δύο τσουβάλια, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων τα ένα από το άλλο, τα οποία περιείχαν συνολικά 90 πλαστικές συσκευασίες με δισκία, πιθανόν ναρκωτικών ουσιών τύπου «CAPTAGON» (αποκαλούμενο κι ως «χάπι των τζιχαντιστών»)

Η συνολική τους ποσότητα εκτιμάται στα 181.800 χάπια.

Ο εντοπισμός τους έγινε στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην παραλιακή περιοχή Κάτω Πέτρες της Ρόδου.

Παράλληλα, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ότι εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σε παραλιακή οδό, 40 συσκευασίες περιέχουσες δισκία, πιθανόν ναρκωτικών ουσιών, με εκτιμώμενη συνολική ποσότητα 80.800 τεμάχια.

Από τις μέχρι σήμερα πραγματοποιηθείσες περιπολίες των εμπλεκόμενων Λιμενικών Αρχών δεν εντοπίστηκαν περαιτέρω ναρκωτικές ουσίες.

Όπως σημειώνει το Λιμενικό Σώμα, οι συσκευασίες έφεραν εξωτερικά λογότυπο με το σύμβολο της σβάστικας.

CAPTAGON, ή αλλιώς το «χάπι των τζιχαντιστών» – Τι είναι

Το Captagon είναι ένα από τα ονόματα του ναρκωτικού συνθετική υδροχλωρική φαινεθυλλίνη. Αρχικά, το Captagon ήταν νόμιμο φάρμακο. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 στο πλαίσιο θεραπείας για την ελλειμματική προσοχή / υπερκινητικότητα (ADHD) και τη ναρκοληψία, Ωστόσο, κατέστη παράνομο στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1980, εξαιτίας των παρενεργειών και του εθισμού που προκαλούσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments