Πρόκειται για ρομπότ που ασκούν καθήκοντα φύλαξης ή έρευνας σε χώρους που για διαφόρους λόγους δεν μπορεί να πάει ο άνθρωπος
Τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του τεχνολογικού άλματος που καταγράφεται, ανάμεσα στα άλλα έχουν κάνει την εμφάνιση τους τετράποδα ρομπότ σχεδιασμένα να θυμίζουν στην εμφάνιση αλλά και τις κινήσεις σκύλους. Πρόκειται για ρομπότ που ασκούν καθήκοντα φύλαξης ή έρευνας σε χώρους που για διαφόρους λόγους δεν μπορεί να πάει ο άνθρωπος.
Μπορούν επίσης να μεταφέρουν μικρού μεγέθους και βάρους φορτία και να βοηθούν σε κάποιες εργασίες. Όμως η Κίνα θέλησε να έχει ο στρατός της στη διάθεση του ένα πολύ πιο ισχυρό ρομπότ και οι μηχανικοί της άρχισαν να σκέφτονται ζώα πιο δυνατά και δυναμικά από τους σκύλους. Αποφάσισαν λοιπόν να κατασκευάσουν ένα ρομποτικό γιακ που έχει το μέγεθος αλλά και την δύναμη των βοοειδών των Ιμαλαΐων.
Το ρομπότ μπορεί να κινείται με άνεση σε κάθε είδους εδάφους ομαλό ή ανώμαλο και σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα δέκα χλμ./ώρα και το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους περίπου 150 κιλών. Είναι επίσης εφοδιασμένο με κάμερες και διαφόρων όργανα και αισθητήρες ώστε να μεταδίδει πληροφορίες στη μονάδα του για τις συνθήκες που επικρατούν στα σημεία που έχει λάβει εντολές να κινηθεί.
Όπως είναι ευνόητο το ρομπότ θα μπορεί να έχει και άλλες πιο… ειρηνικές εφαρμογές όπως σε έρευνες και διασώσεις ατόμων που κινδυνεύουν ή παροχή βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από μια φυσική καταστροφή και δεν μπορεί φτάσει αλλιώς η βοήθεια αυτή.
Πώς η Google μας λέει αυτό που θέλουμε να ακούσουμε
«Είμαστε στο έλεος της Google». Όσοι απευθύνονται στη Google για να τους λύσει τις απορίες μπορεί να δουν δραματικά διαφορετικές όψεις του κόσμου - ακόμη και όταν κάνουν ακριβώς την ίδια ερώτηση.
Τεχνητή Νοημοσύνη: Κόβει θέσεις εργασίας από νέους που θέλουν να γίνουν influencers
Οι υποσχέσεις για εύκολο και γρήγορο κέρδος μέσω αυτοαπασχόλησης κάνει τις νεότερες ηλικίες κυρίως να θέλουν να γίνουν influencers – Τι γίνεται όμως με την τεχνητή νοημοσύνη;
Σκέρτσος: Προτεραιότητά μας να ενισχύσουμε τις πολιτικές για την αντιμετώπιση του δημογραφικού
Ένα κέντρο για το δημογραφικό ή επί λέξει το Κέντρο Πληθυσμιακής Δυναμικής έχει ξεκινήσει -εδώ και έναν χρόνο- τη λειτουργία του μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και με ευθύνη του ΟΟΣΑ.
Το σχόλιο σας