Οικονομία

ΑΑΔΕ: Δόθηκε παράταση στην υποβολή δηλώσεων ενδικοφανών προσφυγών

ΑΑΔΕ: Δόθηκε παράταση στην υποβολή δηλώσεων ενδικοφανών προσφυγών
ΑΑΔΕ: Παράταση δόθηκε από την ΑΑΔΕ για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ενδικοφανών προσφυγών λόγω κακοκαιρίας.

Παράταση δόθηκε από την ΑΑΔΕ για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ενδικοφανών προσφυγών λόγω κακοκαιρίας. Με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων, που κατοικούν ή εδρεύουν στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι προθεσμίες που λήγουν από τις 24 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022, παρατείνονται μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου 2022 και αφορούν:

  • Την υποβολή δηλώσεων και ανακεφαλαιωτικών πινάκων ΦΠΑ.
  • Την υποβολή κάθε είδους δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Την άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ.

Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Γενική αργία ανακοίνωσε και σήμερα 26 Ιανουαρίου ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Έτσι θα ισχύουν συγκεκριμένα ωράρια λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ ενώ οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Για ποιες περιφέρειες ισχύει η απόφαση

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας .

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments