Οικονομία

ΕΝΦΙΑ ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις μεταβολές στο Ε9

ΕΝΦΙΑ ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις μεταβολές στο Ε9
ΕΝΦΙΑ ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους φορολογουμένους που θέλουν να διορθώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση στο Ε9 πριν φθάσουν από την ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για το νέο ΕΝΦΙΑ.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους φορολογουμένους που θέλουν να διορθώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση στο Ε9 πριν φθάσουν από την ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια για το νέο ΕΝΦΙΑ. Η πλατφόρμα για το λεγόμενο έντυπο Ε9 έχει ενεργοποιηθεί. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:

  • Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) διαρκούς ενημέρωσης
  • Αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και μετά

Την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να επισκεφθούν υποχρεωτικά όσοι αγόρασαν ή πούλησαν κάποιο ακίνητο το 2021 ή μεταβλήθηκε η περιουσία τους λόγω των δηλώσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αδήλωτων τετραγωνικών ή το Κτηματολόγιο. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις διορθώσεις χωρίς να καταβάλουν το πρόστιμο των 100 ευρώ- προκειμένου να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ που πραγματικά τους αναλογεί.

ΕΝΦΙΑ ΑΑΔΕ: Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι και ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα

Μιλώντας προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι “Αυτό σημαίνει ότι στον, ήδη μειωμένο κατά 22% μεσοσταθμικά, φόρο που πληρώνουν οι πολίτες την τελευταία διετία θα υπάρξει νέα, περαιτέρω μείωση στο συνολικό ποσό. Στόχος μας είναι οι περισσότεροι συμπατριώτες μας να πληρώσουν ακόμα λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2022, συγκριτικά με την προηγούμενη διετία, και να έχουν, επίσης, στη διάθεσή τους περισσότερες δόσεις για να τον εξοφλήσουν. Πιστεύω ότι η άσκηση, την οποία θα ολοκληρώσουμε τον επόμενο μήνα, θα έχει χαρακτηριστικά που θα καθιστούν τον ΕΝΦΙΑ δικαιότερο, ενσωματώνοντας, πλέον, νέες αντικειμενικές αξίες” δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments