Άποψη

Δυο κόσμοι διαφορετικοί

Δυο κόσμοι διαφορετικοί
Ο Γιώργος Σιαδήμας αναλύει στο pagenews.gr τη στρατηγική Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναδείχθηκαν στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Με δεδομένο ότι το 2022 είναι προεκλογική χρονιά αν όχι εκλογική οι δυο βασικοί μονομάχοι ξεδιπλώνουν σιγά σιγά την στρατηγική τους.

Η πρόταση δυσπιστίας και η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε τις στρατηγικές αυτές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι περισσότερο θεσμικός έχοντας στο βλέμμα του και στους ψηφοφόρους εκτός ΝΔ αφού ως γνωστόν οι κεντρώοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που δίνουν τη νίκη στις κάλπες όποτε και αν στηθούν.

Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας επιδίωξε περισσότερη πόλωση αφού σε αυτή την φάση στόχος του είναι να συσπειρώσει περισσότερο τους δικούς του ψηφοφόρους.

Σε αυτή την άτυπη μονομαχία όμως μπήκε σφήνα ο Παύλος Πολάκης που με τα τερτίπια του τραβάει όλα τα βλέμματα.

Μετά τις κουβέντες που αντάλλαξε με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο καφενείο της Βουλής και χρειάστηκε ακόμα και η φρουρά για να λήξει το ζήτημα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε το έδρανο της Βουλής στην συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο. Με το προεδρείο σε πρώτη φάση να διακόπτει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τελικά να τον παραπέμπει στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

Δεν θα μείνω αν είχε δίκιο ή άδικο, αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Αλλά με την στάση του αυτή ο αψύς πολιτικός ό,τι και να γίνεται θα είναι χαμένος εκ του προοιμίου στην κοινή γνώμη. Και αυτό κάνει ακόμα περισσότερο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο Παύλος Πολάκης να απευθύνεται και σε ψηφοφόρους που είχαν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των μνημονίων αλλά στην μεγάλη εικόνα δημιουργεί ρωγμές στην εικόνα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι φυσικό η κυβέρνηση και η ΝΔ αυτό θα το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Από την άλλη όμως και η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα και να μείνει μόνο σε αυτό αλλά να τρέξει το δικό της πρόγραμμα κλείνοντας παράλληλα και τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Άλλωστε στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέχρι το 2019 όταν και οι πολίτες αποφάσισαν στις εκλογές. Όπως και θα αποφασίσουν και στις επικείμενες κάλπες όποτε και όταν στηθούν αφού προηγουμένως συγκρίνουν την κάθε περίοδο. Πώς είναι δηλαδή η χώρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση και πώς ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments