Αθλητισμός

Αλεξάντερ Φράνσον: Έκλεισε συμφωνία με την ΑΕΚ

Αλεξάντερ Φράνσον: Έκλεισε συμφωνία με την ΑΕΚ
Αλεξάντερ Φράνσον: Ο διεθνής άσος πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον δικέφαλο μετά από την συμφωνία των δύο μερών.

Ο Αλεξάντερ Φράνσον συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Ο Σουηδός διεθνής ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να περάσει από τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Ένωση.

Ο 27χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από τη Νόρκεπινγκ, από την οποία αποκτήθηκε το 2018 έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ από τη Βασιλεία, ενώ έχει παίξει ακόμη 8 φορές ως διεθνής με την εθνική Σουηδίας. Η ΑΕΚ του προσέφερε δε, συμβόλαιο συνεργασίας 3,5 ετών και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής και την επίσημη ανακοίνωσή του από την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ.

Λίγα λόγια για την καριέρα του

Ο Alexander Fransson είναι Σουηδός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Γεννημένος στο Norrköping, ο Fransson εντάχθηκε στην IFK Norrköping ως 14χρονος από το Lindö FF το 2008 και έπαιξε στην ακαδημία του συλλόγου μέχρι το 2012. Έκανε το ντεμπούτο του στο Allsvenskan στον πρώτο αγώνα της σεζόν 2013, στην εκτός έδρας νίκη τους εναντίον της Mjällby. AIF, μια μέρα πριν από τα 19α γενέθλιά του. Έκανε συνολικά 20 συμμετοχές το 2013, 18 στο πρωτάθλημα και δύο αγώνες κυπέλλου.

Το πρώτο του γκολ στην Allsvenskan ήρθε επίσης στο παιχνίδι με την Mjällby, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της ομάδας στην ήττα της με 3–1 στις 14 Αυγούστου 2014. Για την IFK Norrköping έπαιξε ως μέσος. Στις 2 Ιανουαρίου 2016, η FC Basel ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει με τον Fransson συμβόλαιο τεσσεράμισι ετών έως τις 30 Ιουνίου 2020. Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα για τη Βασιλεία στις 14 Φεβρουαρίου 2016 στην εκτός έδρας νίκη με 4–0 εναντίον της Grasshopper Club που εισήλθε. ως αλλαγή στο 90 λεπτό. Στις 26 Δεκεμβρίου 2017 η FC Basel ανακοίνωσε ότι ο Fransson θα παραχωρηθεί δανεικός στη Lausanne-Sport για να αποκτήσει περισσότερες ευκαιρίες για την πρώτη ομάδα.

IFK Norrköping

Στις 4 Ιουλίου 2018, η IFK Norrköping ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με τον Fransson συμβόλαιο τριετούς διάρκειας έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Διεθνής καριέρα

Ο Φράνσον έκανε το ντεμπούτο του για την εθνική ομάδα της Σουηδίας σε ένα ανεπίσημο φιλικό εναντίον της Εσθονίας στις 6 Ιανουαρίου 2016, που έπαιξε στο Στάδιο των Ενόπλων Δυνάμεων στο Άμπου Ντάμπι. Ξεκίνησε τον αγώνα και έπαιξε 55 λεπτά πριν αντικατασταθεί στην ισοπαλία 1–1. Η δεύτερη συμμετοχή του ακολούθησε στις 10 Ιανουαρίου σε μια νίκη 3–0 εναντίον της Φινλανδίας που έπαιξε στον ίδιο χώρο. Αυτός ο αγώνας ήταν επίσης ανεπίσημος φιλικός και μπήκε ως αλλαγή στο 62ο λεπτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments