Αθλητισμός

Τελικός Κόπα Άφρικα 2022: Η Σενεγάλη κατέκτησε το τρόπαιο

Τελικός Κόπα Άφρικα 2022: Η Σενεγάλη κατέκτησε το τρόπαιο
Τρίτη και τυχερή για τη Σενεγάλη, καθώς αυτή τη φορά τα κατάφερε και κατέκτησε το πρώτο της Κόπα Άφρικα, επικρατώντας με 4-2 της Αιγύπτου στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια). Η Σενεγάλη έχει συμμετάσχει τρεις φορές στην ιστορία της στον τελικό του Κόπα Άφρικα, ωστόσο το 2002 και το 2019 αντίστοιχα δεν κατάφερε να φτάσει […]

Τρίτη και τυχερή για τη Σενεγάλη, καθώς αυτή τη φορά τα κατάφερε και κατέκτησε το πρώτο της Κόπα Άφρικα, επικρατώντας με 4-2 της Αιγύπτου στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια).

Η Σενεγάλη έχει συμμετάσχει τρεις φορές στην ιστορία της στον τελικό του Κόπα Άφρικα, ωστόσο το 2002 και το 2019 αντίστοιχα δεν κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή τη φορά, το έκανε, κόντρα στην Αίγυπτο των 7 κατακτήσεων.

Η Σενεγάλη εμφανίστηκε ανώτερη στα πρώτα 45 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, χάνοντας και ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Μανέ, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκαμπάσκι. Η μοναδική φορά που η Αίγυπτος έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία ήταν στο 42ο λεπτό, όταν ο Σαλάχ σούταρε δυνατά και ο Μεντί πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σενεγάλη εξακολουθούσε να υπερέχει στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από την πλευρά των -τυπικά- φιλοξενούμενων. Στο 69′ ο Αμπντελμονέμ ξέφυγε από τα αντίπαλα μαρκαρίσματα, πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, η Αίγυπτος απείλησε και πάλι, αλλά ο Χαμντί αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Έκτοτε καμία εκ των δύο ομάδων δεν έκανε τη διαφορά, οδηγώντας τον τελικό στα έξτρα 30 λεπτά της παράτασης.

Στον έξτρα χρόνο, το παιχνίδι πάσχιζε να βρει ρυθμό, δίχως αποτέλεσμα. Η Σενεγάλη πραγματοποίησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ντιένγκ στο πρώτο 15λεπτο, ωστόσο το «τείχος» Γκαμπάσκι κράτησε το μηδέν στον αγώνα. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, αμφότερες οι ομάδες είχαν από μία σπουδαία φάση, ωστόσο οι δύο γκολκίπερ διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, προτού λύσουν τις διαφορές τους στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments