Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τρόμος από επιθέσεις αδέσποτων σε φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τρόμος από επιθέσεις αδέσποτων σε φοιτητές
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας καλεί τους αρμόδιους φορείς σε συνεργασία.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στο πανεπιστήμιο Πατρών. Σαράντα τρεις φοιτητές να έχουν δεχτεί επίθεση, και ορισμένοι, από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας μιλώντας στο Mega ανέφερε:

«Τους τελευταίους επτά μήνες υπάρχουν αρκετά κρούσματα επιθέσεων στην πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα. Έχω καταγράψει πάνω από 40. Για κάθε περιστατικό ενημερώνω το δήμο και τον εισαγγελέα. Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμία κίνηση που να βελτιώνει την κατάσταση».

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Γίνονται καθημερινά επιθέσεις. Εμένα πριν δύο χρόνια με κυνήγησαν σκυλιά. Την πρώτη Φεβρουαρίου, έξω από τις αίθουσες, δάγκωσαν 3 κοπέλες», περιέγραψε η φοιτήτρια. «Στη Φαρμακευτική που σπουδάζω έχω δει μέχρι δέκα σκυλιά. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες σχολές, παντού στο πανεπιστήμιο», είπε η Άννα. «Πρέπει να δούμε γιατί δημιουργήθηκε το θέμα. Οι αρμόδιοι φορείς ολιγώρησαν και το πρόβλημα ξέφυγε. Οι διάφοροι φιλόζωοι εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς στην πανεπιστημιούπολη. Έχω ενημερώσει πολλές φορές το δήμο. Με διασύρουν οι φιλόζωοι, επειδή προσπαθώ να βρω λύση. Το θέμα είναι και πού θα πάνε μετά τα ζώα συντροφιάς. Εμείς βάζουμε χρήματα. Προσφέραμε και δικό μας χώρο. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και από δικά μας χρήματα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Θέλουμε το δήμο και τις φιλοζωικές στο πλευρό μας», σημείωσε ο κ. Μπούρας.

«Τα αδέσποτα εδώ είναι πάνω από 50, σε αγέλες των 6-7 σκυλιών. Θέλουμε συνεργασία, παρακαλώ τους αρμόδιους να μας βοηθήσουν. Το πανεπιστήμιο επιζητά τη συνεργασία και έχει τις πόρτες του ανοιχτές. Καλώ τους φορείς σε συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις», είπε ο κ. Μπούρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments