Λουκ Μοντανιέ: Πέθανε ο κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ιού του AIDS
Πηγή Φωτογραφίας: flogasport
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο διεθνούς φήμης επιστήμονας Λουκ Μοντανιέ, που είχε ανακαλύψει τον ιό του AIDS το 1983 και είχε κερδίσει το Νόμπελ Ιατρικής το 2008.
O διεθνούς φήμης ιολόγος Λουκ Μοντανιέ, κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ιού του AIDS το 1983, άφησε την τελευταία του πνοή σε Αμερικανικό νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, περιστοιχισμένος από τα παιδιά του.
Ποιος ήταν ο Λουκ Μοντανιέ
Ο Λουκ Μοντανιέ ήταν βιολόγος και ιολόγος. Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS. Εργάστηκε δε, δίπλα στα μεγαλύτερα επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Ομότιμος διευθυντής έρευνας στο CNRS, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παστέρ, διευθυντής του Κέντρου Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στο Queens College του City University της Νέας Υόρκης, διευθυντής ερευνητικού ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Jiao-tong της Σαγκάης. Υποστήριξε την Ακαδημία Επιστημών καθώς και την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής μέσω της έρευνάς του για πολλά χρόνια. Για αυτό, έχει λάβει αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις.
O διάσημος επιστήμονας τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με κάποιες αμφιλεγόμενες θεωρίες του, με χαρακτηριστική εκείνη που ήθελε τον κορωνοϊό να είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο στην Κίνα.
«Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από την υπαίθρια αγορά της Γουχάν. Αυτό είναι ένας πολύ ωραίος μύθος. Ο κορωνοϊός προήλθε από το βιοεργαστήριο της Γουχάν. Είναι έργο επαγγελματιών μοριακών βιολόγων» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το παρασκήνιο πίσω από την είδηση του θανάτου του
διεθνούς φήμης ιολόγος Λουκ Μοντανιέ, κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ιού του AIDS το 1983, άφησε την τελευταία του πνοή σε Αμερικανικό νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, περιστοιχισμένος από τα παιδιά του. Αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση του θανάτου του δεν επιβεβαιωνόταν για 48 ώρες από τα γνωστά γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την εφημερίδα «Liberation» να επιβεβαιώνει τελικά το γεγονός από το δημαρχείο του Neuilly-sur-Seine, στο οποίο έχει κατατεθεί και το πιστοποιητικό θανάτου του νομπελίστα επιστήμονα
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας