Οικονομία

Fed: Ανησυχία για τις ευρωαγορές και τον πληθωρισμό

Fed: Ανησυχία για τις ευρωαγορές και τον πληθωρισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Fed: Με απώλειες συνεχίστηκαν οι σημερινές συναλλαγές για τις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό υπό το φόβο αύξησης των επιτοκίων.

Με απώλειες συνεχίστηκαν οι σημερινές συναλλαγές για τις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό υπό το φόβο αύξησης των επιτοκίων. Οι τιμές καταναλωτή το προηγούμενο δωδεκάμηνο και μέχρι τον Ιανουάριο αυξήθηκαν 7,5%. Οι αξιωματούχοι της Fed εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων ώστε να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.

Ο πρόεδρος της Fed του St. Louis Τζέιμς Μπούλαρντ έκανε λόγο ακόμα και για αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας των επιτοκίων το πρώτο εξάμηνο του 2022.Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,8% με τον τουριστικό κλάδο να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες και να υποχωρεί κατά 1,5% ενώ όλοι οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται στον δείκτη βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,55% στις 15.400 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχώρησε κατά 1,11% στις 7.023 μονάδες.Στη Βρετανία ο FTSE χάνει 0.57% στις 7.629 μονάδες και στην Ιταλία ο MIB χάνει 1,15% κινούμενος στις 26.892 μονάδες.

Λίγα λόγια την Fed και τον επικεφαλής της

Ο Powell, 68 ετών, προερχόμενος από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζική, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την ομοσπονδιακή Γερουσία των ΗΠΑ, άνω σώμα του Κογκρέσου, η οποία ελέγχεται – με βραχεία κεφαλή – από το Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου Μπάιντεν, μόνον όμως με την ψήφο της αντιπροέδρου των ΗΠΑ (και προέδρου της Γερουσίας) Κάμαλα Χάρις, καθώς οι γερουσιαστές είναι μοιρασμένοι 50 -50 μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Η απόφαση να κρατήσει τον Πάουελ στη θέση του, παρά το γεγονός ότι είναι Ρεπουμπλικανός, αναζωογονεί την παράδοση μιας διακομματικής προσέγγισης όσον αφορά την κεντρική τράπεζα, με πολλούς Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να έχουν ήδη χαιρετίσει μια πιθανή διατήρηση του Πάουελ στην προεδρία, παρά τη δύσκολη σχέση του τελευταίου με τον Τραμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments