Πολιτική

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Αδειάζει τον Τσίπρα για απλή αναλογική

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Αδειάζει τον Τσίπρα για απλή αναλογική
Νίκος Κωνσταντόπουλος: «Η απλή αναλογική δεν είναι πανάκεια» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας πως στη φάση αυτή δεν εξυπηρετεί την πολιτική κατάσταση αφού δεν υπάρχει η βάση σχηματισμού μιας κυβέρνησης μέσα από αυτή τη διαδικασία. 

«Η απλή αναλογική δεν είναι πανάκεια» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας πως στη φάση αυτή δεν εξυπηρετεί την πολιτική κατάσταση αφού δεν υπάρχει η βάση σχηματισμού μιας κυβέρνησης μέσα από αυτή τη διαδικασία. 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Action αναφέρθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής κάνοντας λόγο για «μια θεσμική και πολιτική στρέβλωση» η οποία οφείλεται στην «κακή μεταχείριση που έχει επιφυλαχθεί στο αίτημα της απλής αναλογικής» μέσα και από «την εύκολη συνθηματολογία».

«Η απλή αναλογική δεν είναι πανάκεια» σημειώνει προσθέτοντας πως «θέλει πολύ μεγάλη δουλειά για να μπορέσει να εφαρμοστεί» και συμπληρώνοντας ότι «ήδη γύρω από αυτό το θέμα αντί να μπουν τα ζητήματα θεσμικής και πολιτικής προετοιμασίας μπαίνουν τα ζητήματα επικοινωνιακής χρήσης».

Κωνσταντόπουλος: ‘Αδειασε το ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ όμως αδειάζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται διαρκώς την απλή αναλογική και την προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί πως θα σχηματιστεί με τα κόμματος της αντιπολίτευσης και ειδικά με το ΚΙΝΑΛ.

«Αν πάμε στην προοπτική εκλογών με απλή αναλογική και στην αναγκαιότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης σε ποια βάση θα σχηματιστεί, συζητά κανένας;» είναι το ερώτημα που θέτει συμπληρώνοντας πως «το κάθε κόμμα θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι παραταξιοποιείται η Ελλάδα και η κοινωνία. Μου ανήκει η κοινωνία θα την παραταξιοποιήσω, μου ανήκει το κράτος θα το παραταξιοποιήσω μου ανήκουν οι θεσμοί θα τους παραταξιοποιήσω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments