Amazon – εταιρείες τεχνολογίας: Φοβούνται την επιστροφή στο γραφείο και αυτό τους στερεί νέα ταλέντα
Πηγή Φωτογραφίας: Pexels
Στον κόσμο των επιχειρήσεων έχει διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο. Πολλές εταιρείες αναγνωρίζουν ότι ανταγωνιστές με πιο ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας μπορεί να θέσουν σε σημαντικό κίνδυνο τις επιχειρήσεις τους.
Amazon, Pinterest, Intel και PayPal ανέφεραν, για πρώτη φορά, ότι τα εξελισσόμενα εργασιακά περιβάλλοντα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητά τους να προσελκύουν ή και να διατηρήσουν υπαλλήλους, σύμφωνα με ετήσια αρχεία που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Αυτό που φαίνεται, τα τουλάχιστον δύο χρόνια της πανδημίας, είναι πόσο μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας εξακολουθούν να σταθμίζουν πώς και αν θα επαναφέρουν τους υπαλλήλους στο γραφείο και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτή την επιστροφή.
Ορισμένοι υπάλληλοι ανυπομονούν να ανοίξουν ξανά τα γραφεία, ενώ άλλοι δυσανασχετούν και μόνο στη σκέψη επιστροφής, έχοντας αγαπήσει την remote εργασία. Εταιρείες κεφαλαιοποιούν αυτή την επιθυμία για ευελιξία, προσφέροντας νέες προσλήψεις, δελεαστικά προνόμια, όπως τη δυνατότητα να ορίζουν το δικό τους πρόγραμμα ή να εργάζονται από οπουδήποτε.
Το CNBC δημοσιεύει όσα αναφέρθηκαν στην ενότητα «Παράγοντες Κινδύνου» στις 10.000 καταθέσεις κάθε εταιρείας στην SEC αυτήν την εβδομάδα.
Amazon
«Επιπλέον, οι αλλαγές που κάνουμε στο τρέχον και στο μελλοντικό περιβάλλον εργασίας μας ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες ή τις προσδοκίες των εργαζομένων μας ή μπορεί να θεωρηθούν λιγότερο ευνοϊκές σε σύγκριση με τις πολιτικές άλλων εταιρειών, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά μας να προσλάβουμε και να διατηρήσουμε εξειδικευμένο προσωπικό».
«Η μελλοντική μας στρατηγική εργασίας και οι συνεχείς προσπάθειές μας σχετικά με την ενσωμάτωση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη και διατήρηση των εργαζομένων μπορεί να μην είναι επιτυχείς. Επιπλέον, η μελλοντική μας στρατηγική εργασίας συνεχίζει να εξελίσσεται και μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες των υπαρχόντων και των δυνητικών μελλοντικών εργαζομένων μας και ενδέχεται να προτιμήσουν μοντέλα εργασίας που προσφέρονται από άλλες εταιρείες».
Intel
«Οι ανταγωνιστές μας για ταλέντα τεχνικούς επιδιώκουν όλο και περισσότερο να προσλάβουν τους υπαλλήλους μας και η αυξημένη διαθεσιμότητα διευθετήσεων εργασίας από το σπίτι, που επιταχύνθηκε από την πανδημία COVID-19, έχει εντείνει και διευρύνει τον ανταγωνισμό».
PayPal
«Η απώλεια των υπηρεσιών οποιουδήποτε βασικού προσωπικού μας ή η αδυναμία μας να προσελκύσουμε, να προσλάβουμε, να αναπτύξουμε, να παρακινήσουμε και να διατηρήσουμε βασικά και άλλα υψηλά προσόντα και διαφορετικά ταλέντα, είτε σε απομακρυσμένο περιβάλλον είτε εντός γραφείου, ή να αντιμετωπίσουμε την ασφάλεια, η υγεία και η παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού μας θα μπορούσαν να βλάψουν τη συνολική μας επιχείρηση και τα αποτελέσματα των εργασιών μας».
Ένα αυξανόμενο σύνολο εταιρειών τεχνολογίας επέλεξαν να κάνουν την remote εργασία κανόνα, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter και Shopify. Η Coinbase, η GiLlab και η HashiCorp, που όλες βγήκαν στο χρηματιστήριο πέρυσι, είτε λειτουργούν χωρίς επίσημα κεντρικά γραφεία είτε έχουν μια κύρια βάση, αλλά διαφημίζουν ένα εργατικό δυναμικό «από απόσταση».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, δήλωσε στο CNBC ότι πιστεύει ότι ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον θα ήταν η πιο πρακτική προσέγγιση σε έναν κόσμο μετά την πανδημία. «Δεν νομίζω ότι θα έχετε τους ανθρώπους να επιστρέφουν στο γραφείο στο 100% με τον τρόπο που το έκαναν πριν», είπε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας