Πολιτική

Αλλάζει το προεκλογικό διακύβευμα η κυβέρνηση

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με το νέο διακύβευμα της Κυβέρνησης και την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

«Ρεαλιστικά αισιόδοξος», δήλωσε σε ομιλία του, ο υπεύθυνος υπ. Οικονομικών, για το 2022. Τόσο για την έξοδο από την ενεργειακή κρίση όσο και για τη διαφυγή από τον οικονομικό εγκλεισμό της πανδημίας. Είναι γνωστό πως ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν φημίζεται για προεκλογικές υποσχέσεις. Η κυβέρνηση, στέλνει το δικό της μήνυμα προς τις αγορές και τους ευρωπαικούς θεσμούς, που επιτάσσουν αυτοσυγκράτηση και τέλος στις γενναίες επιδοτήσεις. Αυτό ουσιαστικά λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τέλος οι οριζόντιες επιδοτήσεις, στοχευμένα μέτρα όταν και όπου απαιτηθούν. Όπως σημείωναν και οικονομικοί κύκλοι, «ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται περισσότερο με τη πλάτη στο τοίχο από ότι μετά τον καταστροφικό χιονιά», εξηγώντας πως το «κυβερνητικό  οικονομικό άνοιγμα τις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς και στη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μοιάζουν σαν να ακούγονται εκ των χειλέων της αριστεράς».

Για αυτό σήμερα αποκτά ενδιαφέρον και η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όλοι αναμένουν-όσοι βέβαια τον παρακολουθήσουν αφού στις 10.00 όλοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους- συγκεκριμένες προτάσεις και το γάντι που θα πετάξει στο Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι σίγουρο πως θα σηκώσει τους τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ζητώντας γενναίες παροχές «την ώρα που διαλύεται η κοινωνία». Θέτοντας ως  πρόσημο την «ενίσχυση των ολίγων και το ψέμα στο λαό». Θα προτείνει, όπως λέγεται, συγκεκριμένα μέτρα και θα επιδιώξει να δημιουργήσει κλίμα «προοδευτικής συμμαχίας»…

Το «ρεαλιστικό» μήνυμα ηχεί θετικά προς τις Βρυξέλλες και ακόμη περισσότερο στην ελληνική «αγορά». Είναι σαφές πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη νέα εκλογική αναμέτρηση με το διακύβευμα της σταθερότητας και της ισχυρής οικονομίας. Της αναδιάταξης στους τομείς της υγείας, παιδείας, τεχνολογίας, ορυκτών πλουτών μέσω των ΑΠΕ και ριζικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος. Ένας «Κοινωνικός Φιλελευθερισμός» που θα έρθει αντιμέτωπος με το «Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Όπως, μάλιστα, σχολίαζαν και δηκτικά πολιτικοί κύκλοι του κεντροδεξιού χώρου, «ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που τον κάνει πράξη ένας Μητσοτάκης»!

Γιατί το διακύβευμα της επόμενη αναμέτρησης για τη ΝΔ, εδράζεται σε αυτό ακριβώς. Δηλαδή στο τρόπο διαχείρισης της εθνικής οικονομίας και των νέων πρωτοβουλιών. Η κυβενρηση έχει αποφάσεις, όπως όλα δείχνουν να προχωρήσει σε μια μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί της βάσης της οικονομικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. «Ρεαλισμός» VS «λαϊκισμού». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο της παροχολογίας, προτάσσοντας, όμως, από τη δίκη του τη πλευρά τον εθνικό στόχο της επενδυτικής βαθμίδας αλλά και στοχευμένη επιδότηση.

Η ρεαλιστική αισιοδοξία» του Χρήστου Σταϊκούρα διαμορφώνει το νέο πολιτικό χάρτη που θα κινηθεί οδικώς η χώρα μέχρι τις εκλογές. Και σε πολιτικό επίπεδο και σε οικονομικό. Ο δρόμος φυσικά δεν ναι στρωμένος με τα ροδοπέταλα της οικονομικής θεωρίας. Αφού μέχρι τις εκλογές το «πουγκί» θα αδειάζει και η κοινωνική οργή θα αυξάνει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο