Πολιτική

Συνέντευξη Τσίπρα: Η… επόμενη ημέρα

Συνέντευξη Τσίπρα: Η… επόμενη ημέρα
Συνέντευξη Τσίπρα: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΚΑΪ.

Η συνέντευξη Τσίπρα στον Σκαι προκάλεσε  πολλές συζητήσεις, αναλύσεις, ενδεχομένως και ανησυχίες.  Κάποιοι έκαναν λόγο για ένα μικρό νεύμα προς το Μαξίμου από τη πλευρά των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Άλλοι διέκριναν μια σαφή αλλαγή και στο ύφος και στη πολιτική εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι που τον γνωρίζουν καλά λένε για μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Με άλλα λόγια επικοινωνιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το σκοπό του. Όπως και δυο ημέρες νωρίτερα το είχε πετύχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τις νέες οικονομικές εξαγγελίες. Σημειωτέον και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί στον Σκαι. Για τον τηλεοπτικό σταθμό αποτελεί αναμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.

Θύμισε κάπως τη παλαιά εποχή του ισχυρού Μεγκα, ενός γίγαντα που μοιάζει να αφυπνίζεται…

Είναι σαφές πως και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ήθελαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα και στους οπαδούς και στο επιχειρείν της χώρας και στην Ευρώπη και στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα.

Η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε αβρόχοις ποσίν. Θέλησε να αλλάξει την εικόνα του κόμματος αλλά και του ιδίου. Εμφανίστηκε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο διαχωρισμός του από το «Πολακισμο» και από τις στρατιές των νεαρών «κομσομόλων» που θα έρθουν με την ορμή του κόκκινου στρατού να αναλάβουν τους αρμούς την εξουςίας ήταν και ικανή και αναγκαία συνθήκη για τον Αλέξη Τσίπρα. Η πορεία αν δεν είμαι φθίνουσα δεν είναι κερδοφόρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει τη περίοδο της εγκυμοσυνης του, που ξεπερνάει ακόμη και την «καθυστερημένη κυοφορία».

Ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε στο Σκαι τυχαία.

In the end of the day κάθε επιλογή είναι πολιτική. Η ρήξη με τον ενημερωτικό σταθμό της χώρας δεν έλυνε την εξίσωση. Ούτε για το Σκαι ούτε για το Τσίπρα. Ο Σκαι δεν είναι πλέον «βοθρωκάναλο» ούτε ο Τσιπρας θα συνεχίζει να είναι αφερέγγυος και λαϊκιστής. Τα μηνύματα εστάλησαν. Και είναι πυκνά. Προς όλους. Και προς το κομματικό πυρήνα και προς το…Μαξίμου. Οι εκλογές πλησιάζουν και ολόκληρο το επιχειρηματικό σκηνικό αναδιατάσσεται. Όπως και το πολιτικό. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μπροστά και το σύνολο των διαγωνισμών.

Και η ΔΕΗ δεν θα κρατικοποιηθεί αλλά θα αποκτήσει το ισχυρό της Δημόσιο πρόσωπο που πολλές φορές στο παρελθόν έσωσε κυριολεκτικά τη χώρα. Ούτε οι θεσμοί της χώρας θα αλλοιωθούν από τους εκδικητικούς κομσομόλους. Διαφάνεια, αξιοκρατία, μεταρρυθμίσεις. Το τρίπτυχο του μηνύματος και της σύγχρονης σοσιαολοδημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments