Διεθνή

Ερντογάν Τουρκία: Αλλάζει τη διεθνή ονομασία της χώρας

Ερντογάν Τουρκία: Αλλάζει τη διεθνή ονομασία της χώρας
Ερντογάν Τουρκία: Ο Τούρκος Πρόεδρος προχωρά στην αλλαγή της διεθνούς ονομασίας της χώρας.

Ριζικές αλλαγές ετοιμάζεται να κάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να αλλάξει το όνομα με το οποίο είναι γνωστή διεθνώς από Turkey σε «Türkiye». Το νέο όνομα «αντιπροσωπεύει και εκφράζει την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο».

Βέβαια, η διεθνής ονομασία της χώρας χρησιμοποιείται εδώ και περίπου έναν αιώνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ωστόσο, η αλλαγή σημαίνει πολλά περισσότερα από μια διαφορά στην προφορά. Τουρκία

Τι συμβολίζει η αλλαγή

Κάποιοι λένε ότι η αλλαγή στοχεύει στο να μην μπερδεύεται η χώρα με τη γαλοπούλα (η οποία στα αγγλικά είναι επίσης “turkey”), καθώς και με τον εναλλακτικό ορισμό της λέξης που υπάρχει στα λεξικά και σημαίνει «κάτι που αποτυγχάνει εντελώς».

Ο Σελίμ Κορού από το Ινστιτούτο Ερευνών για την Εξωτερική Πολιτική, αναφέρει ότι «η συσχέτιση με τη γαλοπούλα είναι κάτι που πραγματικά ενοχλεί τον Ερντογάν και όσους τον πλαισιώνουν».

Όπως αναφέρει το BBC, το εν λόγω βήμα δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της ευαισθησίας της κυβέρνησης σχετικά με το πώς γίνεται αντιληπτή η Τουρκία, καθώς και της τάσης της προς την εθνικιστική ρητορική.

Επιδιώκει την ενίσχυση της θέσης της διεθνώς

«Αυτό, φυσικά, βρίσκεται στο επίκεντρο και αυτής της πολιτικής. [Δηλαδή] το επιχείρημα ότι η λέξη Türkiye αντικατοπτρίζει το αιώνιο πνεύμα της Τουρκίας καλύτερα από την αγγλική λέξη», σημειώνει ο Κορού.

Καθώς η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει το διεθνές της αποτύπωμα – από στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές – η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο προσεκτική σε ό,τι αφορά την εικόνα της χώρας.

«Είναι μέρος αυτής της νέας δυναμικής και ισχυρής Τουρκίας – όπως τη φαντάζονται. Θέλουν στ’ αλήθεια να διαμορφώσουν μια νέα Τουρκία στη διεθνή σκηνή και όλο αυτό είναι μέρος αυτού του “πακέτου”», εξηγεί ο Κορού.

Σύμφωνα με εκθέσεις, η Τουρκία αναμένεται να καταθέσει το νέο της όνομα στον ΟΗΕ, κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments