Ελλάδα

Μετρό: Μέσα στους νέους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο

Μετρό: Μέσα στους νέους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο

Πηγή Φωτογραφίας: Αττικό Μετρό Α.Ε.

Το καλοκαίρι το Μετρό θα φτάσει στο λιμάνι με την παράδοση των τριών σταθμών, «Μανιάτικα», «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς»

Το καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο». Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, δεδομένου ότι το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του Μετρό προς Πειραιά βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και κατά την κατασκευή του ήρθαν στο φως πάνω από 10.000 αρχαιολογικά ευρήματα.

Πηγή: Αττικό Μετρό

Μόνιμη έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο»

Μέρος των ευρημάτων θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο στο Σταθμό «Δημοτικό Θέατρο». Η μόνιμη έκθεση στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» περιλαμβάνει μια αρχαία δεξαμενή νερού, ακριβή αναπαράσταση Ρωμαϊκού υδραγωγείου, την πρωτότυπη αυλή μιας αρχαίας οικίας με το βοτσαλωτό δάπεδο και διάφορα χρηστικά σκεύη και αντικείμενα.

Σπουδαιότερο των ευρημάτων θεωρούνται τα βοτσαλωτά δάπεδα της Αλεξανδρινής εποχής, που βρέθηκαν στο φρέαρ Δεληγιάννη. Το ΚΑΣ είχε αποφασίσει το 2013 την απόσπαση και συντήρηση των βοτσαλωτών δαπέδων, τα οποία θα εκτίθενται κάτω από γυάλινο δάπεδο στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο».

Πηγή: Αττικό Μετρό

Πηγή: Αττικό Μετρό

Λιμάνι – Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται ότι η απόσταση από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε 55 λεπτά.

Πηγή Αττικό Μετρό

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δύο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την Επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments