Οικονομία Άποψη

ΔΝΤ Ευρώπη: Έκρουσε καμπανάκι για πληθωρισμό και ανάκαμψη

ΔΝΤ Ευρώπη: Έκρουσε καμπανάκι για πληθωρισμό και ανάκαμψη
ΔΝΤ Ευρώπη: Καμπανάκι έκρουσε το ΔΝΤ στην Ευρώπη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Καμπανάκι έκρουσε το ΔΝΤ στην Ευρώπη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι προκλήσεις αυτές της εφοδιαστικής αλυσίδας έρχονται να ενισχύσουν τον πληθωρισμό σε μια περίοδο που οι τιμές έχουν ήδη επιβαρυνθεί πολύ λόγω του ράλι του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας.

ΔΝΤ Ευρώπη: Τι αναφέρει η έκθεση

Η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και το 2023 και όχι να αντιμετωπιστούν το 2022 όπως αρχικά αναμενόταν και κρούουν το καμπανάκι για τις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργούνται λόγω της κατάστασης αυτής στη χάραξη της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής.

Στελέχη του ΔΝΤ, αναφέρουν ότι οι χώρες ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι για να ελέγξουν τον COVID-19, οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες για υπηρεσίες και προχώρησαν σε αγορές περισσότερων προϊόντων. «Το εκ νέου άνοιγμα των οικονομιών ενίσχυσε την παραγωγή, αλλά τα νέα lockdowns και οι ελλείψεις ενδιάμεσων εισροών από χημικά σε μικροτσίπ προκάλεσαν στασιμότητα της ανάκαμψης της εργοστασιακής παραγωγής. Οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν ραγδαία, καθώς οι χρόνοι παράδοσης έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ – πυροδοτώντας μια συζήτηση για τον πληθωρισμό και την πορεία της νομισματικής πολιτικής», όπως εξηγούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments