People

6 Πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ

6 Πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
H θρυλική Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι γνωστή για τους ρόλους της σε κλασικές ταινίες όπως το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και «Κλεοπάτρα».

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν η πρώτη ηθοποιός που πληρώθηκε ποτέ 1.000.000 δολάρια για έναν ρόλο. Της πληρώθηκε αυτό το ποσό για την ερμηνεία της ως Κλεοπάτρα, στην ίδια ταινία του 1963. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο μισθός του προέδρου Τζ. Κένεντι δεν άγγιζε ούτε τα μισά. Ωστόσο, ο μισθός της μεγάλωσε ακόμα περισσότερο! Πληρώθηκε επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια για τις επόμενες ταινίες της, με το πιο ακριβό να είναι το “The Flinstones” το 1994 – η Ελίζαμπεθ κέρδισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για αυτό.

View this post on Instagram

A post shared by Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor)

Παρόλο που πληρώθηκε λιγότερο από ένα εκατομμύριο για την υποκριτική της τη δεκαετία του ’80, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ συνέχισε να κάνει μια περιουσία που σήμερα υπολογίζεται στα 210 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Είχε την πιο ακριβή συλλογή κοσμημάτων

Μερικά από τα πιο διάσημα κομμάτια της συλλογής της είναι το Krupp Diamond 33,19 καρατίων, το Taylor – Burton Diamond 69,42 καρατίων και το La Peregrina Pearl 50 καρατίων. Ο τρίτος σύζυγός της Μάικ Τοντ της έδωσε μια διαμαντένια τιάρα που φόρεσε για πρώτη φορά στα Βραβεία Όσκαρ το 1957, αλλά την είδαν και να κολυμπάει στην πισίνα μαζί της. Της έδωσε επίσης σετ με διαμάντια και ρουμπίνια Cartier.

Ο άλλος σύζυγός της Ρίτσαρντ Μπάρτον της χάρισε επίσης πολύ ακριβά κοσμήματα μόνο και μόνο επειδή «ήταν μια όμορφη μέρα» ή «ας πάμε μια βόλτα». Οι σύζυγοί της συνέχισαν να της δίνουν τρελά ακριβά σκουλαρίκια, περιδέραια, καρφίτσες και βραχιόλια και η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία μιας συλλογής 1.778 κοσμημάτων που πουλήθηκαν για περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια στο Christie’s Action μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

Έκανε οκτώ γάμους

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παντρεύτηκε για πρώτη φορά όταν ήταν μόλις 18 ετών με τον Conrad “Nicky” Hilton, Jr το 1950, αλλά χώρισαν τον επόμενο χρόνο λόγω του αλκοολισμού και της καταχρηστικής συμπεριφοράς της Hilton. Λίγο μετά, το 1952 παντρεύτηκε τον Βρετανό ηθοποιό Michael Wilding και παντρεύτηκαν τέσσερα χρόνια και μετά χώρισαν το 1956. Λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκε τον διάσημο παραγωγό Mike Todd και ήταν μαζί μέχρι τον θάνατό του δύο χρόνια αργότερα.

Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Eddie Fisher, ο οποίος ήταν ήδη παντρεμένος όταν αυτοί οι δύο γνωρίστηκαν και έπρεπε να χωρίσουν, με αποτέλεσμα ο Taylor να αποκαλείται “homewrecker”. Το 1964 χώρισε από τον Fisher και μετά παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της, Richard Burton, με τον οποίο ήταν μαζί μέχρι το 1974 όταν χώρισαν, αλλά παντρεύτηκε ξανά το 1975 και μετά χώρισε ξανά το 1976.

Η σχέση τους επικρίθηκε έντονα όταν δημοσιοποιήθηκε, ενώ σύμφωνα με το Entertainment Weekly, το ζευγάρι θα περνούσε όλο το απόγευμα μαζί στο τρέιλερ του, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κλεοπάτρα». Καθώς η «Κλεοπάτρα», λοιπόν, γυριζόταν στη Ρώμη, ο ιταλικός Τύπος παρακολούθησε στενά τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών, τόσο που ακόμη και η εφημερίδα του Βατικανού αναφέρθηκε στο ειδύλλιο τους, χαρακτηρίζοντάς το «ερωτική αλητεία».Παντρεύτηκε τον έκτο σύζυγό της John Warner το 1976 και ο έβδομος σύζυγός της Larry Fortensky το 1991 και χώρισε το 1996.

Τα μάτια της είναι μωβ

Ένα από τα πράγματα που έκανε αυτή την ηθοποιό τόσο ακαταμάχητη και μοναδική ήταν το γεγονός ότι είχε υπέροχα μάτια! Τα μάτια της ήταν σκούρα μπλε, αλλά περιείχαν μια ορισμένη ποσότητα μελανίνης που μερικές φορές τα έκανε να φαίνονται λίγο μοβ. Όμως, τα μάτια της δεν ήταν καθόλου μοβ! Ωστόσο, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ εθεάθη συχνά να φορά μωβ ή μπλε ρούχα ή μακιγιάζ για να αναδείξει το χρώμα των ματιών της. Είχε επίσης φυσικές διπλές βλεφαρίδες, οι οποίες δεν μπορούσαν να θαυμάσουν τα μάτια της. Δεν είναι περίεργο γιατί είναι τα μάτια με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google με 325.000 αναζητήσεις κάθε χρόνο!

Εισήχθη στο νοσοκομείο περισσότερες από 70 φορές στη διάρκεια της ζωής της

Φαίνεται ότι όλη αυτή η δόξα έχει κάποιο τίμημα. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Ελισάβετ επισκέφτηκε νοσοκομεία 70 φορές και έκανε τουλάχιστον 20 μεγάλες επεμβάσεις. Γεννήθηκε με σκολίωση και στα εφηβικά της χρόνια, ενώ έπαιζε στο «National Velvet» έσπασε την πλάτη της σε αγωνιστική σκηνή. Επίσης έσπασε ξανά την πλάτη της για τέσσερις φορές και έκανε αντικατάσταση ισχίου.

Επέζησε από όγκο στον εγκέφαλο, καρκίνο του δέρματος, ασιατική γρίπη και υποβλήθηκε σε θεραπεία για πνευμονία δύο φορές, με μία φορά να οδήγησε σε τραχειοτομή. Η Ελισάβετ υποβλήθηκε επίσης σε υστερεκτομή και έπασχε από δυσεντερία και φλεβίτιδα. Στη δεκαετία του ’70 είχε πρόβλημα με τον αλκοολισμό και ήταν δύο μήνες σε απεξάρτηση. Πέθανε το 2011 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Ήταν η πρώτη διασημότητα που δημιούργησε το δικό της άρωμα

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, η Ελισάβετ δήλωσε ότι ονειρευόταν να έχει το δικό της άρωμα 25 χρόνια πριν το κάνει πραγματικά. Ήταν η πρώτη διασημότητα που δημιούργησε τη δική της σειρά αρωμάτων το 1987 και ονόμασε το άρωμα «Passion». Λίγα χρόνια αργότερα, το 1991, δημιούργησε μια άλλη σειρά γνωστή ως “White Diamonds”, σε μια συνεργασία με την Elizabeth Srden, Inc. Τα αρώματά της εξακολουθούν να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή με έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων παγκοσμίως. Σαν να μην έχει κάνει αρκετά ήδη, καθώς η Elizabeth εθισμένη στα κοσμήματα δημιούργησε επίσης την εταιρεία κοσμημάτων της «House of Taylor» το 2005.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments