Πολιτική

Πέτσας από Βόρεια Κέρκυρα: Νέα αναπτυξιακά έργα 5,2 εκατομμυρίων

Πέτσας από Βόρεια Κέρκυρα: Νέα αναπτυξιακά έργα 5,2 εκατομμυρίων
Πέτσας από Βόρεια Κέρκυρα: Την ένταξη βασικών έργων υποδομής για τη Βόρεια Κέρκυρα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ.  Στέλιος Πέτσας, στον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη.

Την ένταξη βασικών έργων υποδομής για τη Βόρεια Κέρκυρα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ.  Στέλιος Πέτσας, στον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη. Αφορά έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ που επιλύουν χρόνια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Ποια έργα έχουν ενταχθεί

  • Στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ
  • Σε εργασίες για τις άμεσες ανάγκες ύδρευσης, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ
  • Στην προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών «smartcities» για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας του δήμου στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης ανακοίνωσε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα η πρόταση του δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για την ψηφιοποίηση του αρχείου των πολεοδομικών αδειών του δήμου, ενώ θα ακολουθήσει και η πρόταση του έργου «Αστικής Αναζωογόνησης» για την περιοχή Σιδάρι, ύψους 10.000 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του δήμου, καθώς και οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές του Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments