Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Καμάλα Χάρις: Στις 19:00 στο Μόναχο – Τι θα συζητήσουν

Συνάντηση Μητσοτάκη με Καμάλα Χάρις: Στις 19:00 στο Μόναχο – Τι θα συζητήσουν
Συνάντηση Μητσοτάκη με Καμάλα Χάρις: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 19.00 με την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Καμάλα Χάρις στο Μόναχο.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του  Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  με την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Καμάλα Χάρις στο Μόναχο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

H συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και το ιστορικό υψηλό, στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας σύμφωνα με την Αθήνα.

Η υπογραφή του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της MDCA είχε συνοδευτεί από την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken προς τον πρωθυπουργό, όπου υπογραμμίζεται η υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, αλλά και στα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) με την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Kamala Harris, στο Μόναχο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments