Άποψη

Ευρωεκλογές με σταυρό ή λίστα;

Ευρωεκλογές με σταυρό ή λίστα;

Πηγή Φωτογραφίας: thetoc.gr

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών και να επαναφέρουν την λίστα.

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα αφού οι ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2024 αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών και να επαναφέρουν την λίστα.

Η μάχη του σταυρού ευνοεί τους διάσημους και τα γνωστά πρόσωπα με αποτέλεσμα να μένουν εκτός στελέχη που ίσως θα μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα στις Βρυξέλλες ή τουλάχιστον να μην δημιουργούν πρόβλημα στην εκάστοτε ηγεσία. Και αυτό αφορά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν βλέπουν με αρνητικό μάτι την επαναφορά της λίστας για τους δικούς τους λόγους.

Η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ όμως εκτός των άλλων δείχνει ότι τουλάχιστον στη γαλάζια ηγετική ομάδα έχουν αποφασίσει ανεξάρτητα από το αν αλλάξει ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών πως θα ανανεώσουν το ευρωψηφοδέλτιο.

Κάτι που ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής το γνώριζε με ότι αυτό μπορεί να σήμαινε σε σχέση με την στάση που κρατούσε όλο αυτό το διάστημα απέναντι στην ηγεσία πριν την διαγραφή του με στόχο ίσως και τον επόμενο προορισμό του. Πάντως ο ίδιος διαψεύδει κάθε σενάριο πως έχει συμφωνήσει να μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα και σε άλλη ευρωλίστα.

Τώρα όσον αφορά το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο είναι σαφές πως η επόμενη ευρωομάδα της ΝΔ θα έχει μεγάλες αλλαγές με τους ευρωβουλευτές μάλλον να έχουν λάβει το μήνυμα.

Η Μαρία Σπυράκη ήδη φαίνεται να τρέχει την υποψηφιότητα της στην Α Θεσσαλονίκης ώστε να είναι έτοιμη όταν στηθούν οι κάλπες για να μεταπηδήσει στη Βουλή.

Το ίδιο και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο και θα διεκδικήσει μια έδρα στη Βουλή.

Η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου μπορεί να καθυστέρησε για πολλούς αφού το αντάρτικο διήρκησε πάνω από 15 μήνες αλλά ήταν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα της ηγετικής ομάδας σε όλη την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments