Οικονομία

Κομισιόν: Σε ιστορικά χαμηλά οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Gazprom

Κομισιόν: Σε ιστορικά χαμηλά οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Gazprom
Κομισιόν: Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έριξε βολές κατά της Gazprom για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έριξε βολές κατά της Gazprom για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, η κ. Φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, οι παραδόσεις της Gazprom στην ΕΕ ήταν σε ιστορικά χαμηλά, σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι 2 πλευρές. «Έχουν υπογράψει για τις παραδόσεις. Τα συμβόλαια ορίζουν πως θα πρέπει να κάνουν τις παραδόσεις ή να πληρώσουν τη ρήτρα. Συχνά επιλέγουν να πληρώσουν τη ρήτρα αντί της παράδοσης αερίου» πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος ανέφερε ακόμα πως τα αποθέματα αερίου της Gazprom στην ευρωπαϊκή αγορά είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών.

Ρωσία: Είναι έτοιμη να δρομολογήσει εκ νέου τις ροές ενέργειας εάν πληγεί από νέες κυρώσεις

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να επαναδρομολογήσει τις προμήθειες σε άλλες αγορές εάν οι νέες δυτικές κυρώσεις στοχεύουν στον ενεργειακό της τομέα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Σιλουανόφ.

Ο Σιλουανόφ δεν είπε πώς θα εκτρέψει η Μόσχα τις εξαγωγές ενέργειας της, αλλά είπε ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα πρέπει να προστατεύσουν την οικονομία και τις τράπεζες από τυχόν κυρώσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν νέες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων τραπεζών, οικονομίας και ενέργειας της Ρωσίας, με πιθανούς ελέγχους στις εξαγωγές, σε περίπτωση που η Μόσχα εισβάλει στη γειτονική Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments