Οικονομία

Ουκρανία Ρωσία: Η ένταση εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας

Ουκρανία Ρωσία: Η ένταση εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας
Ουκρανία Ρωσία: Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας φέρνοντας έτσι νέες πληθωριστικές πιέσεις.

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας φέρνοντας έτσι νέες πληθωριστικές πιέσεις. Oι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που μπορεί να εκτροχιάσουν την πορεία των αγορών το 2022, αποτελούν ο υψηλός πληθωρισμός, η προοπτική ενός «επιθετικού» κύκλου σύσφιξης από τη Fed και το το γεωπολιτικό ρίσκο όπως αυτό αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή στην ρωσο-ουκρανική κρίση.

Η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης με αφορμή την Ουκρανία εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας πυροδοτώντας νέες πληθωριστικές πιέσεις. Μία κλιμάκωση θα μπορούσε να επηρεάσει την ευρωπαϊκή οικονομία με τη μορφή χαμηλότερου εμπορίου με την περιοχή, αυστηρότερων χρηματοπιστωτικών συνθηκών και χαμηλότερης και ακριβότερης παροχής φυσικού αερίου με ότι αυτό συνεπάγεται για το ενεργειακό κόστος. Πάντως η αμερικανική τράπεζα JP Morgan εκτιμά ότι οι μετοχές έχουν ήδη αποτιμήσει τους κινδύνους και θεωρεί μικρό τον αντίκτυπο από μία σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ρωσία: Είναι έτοιμη να δρομολογήσει εκ νέου τις ροές ενέργειας εάν πληγεί από νέες κυρώσεις

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να επαναδρομολογήσει τις προμήθειες σε άλλες αγορές εάν οι νέες δυτικές κυρώσεις στοχεύουν στον ενεργειακό της τομέα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Σιλουανόφ.

Ο Σιλουανόφ δεν είπε πώς θα εκτρέψει η Μόσχα τις εξαγωγές ενέργειας της, αλλά είπε ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα πρέπει να προστατεύσουν την οικονομία και τις τράπεζες από τυχόν κυρώσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν νέες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων τραπεζών, οικονομίας και ενέργειας της Ρωσίας, με πιθανούς ελέγχους στις εξαγωγές, σε περίπτωση που η Μόσχα εισβάλει στη γειτονική Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments