Ελλάδα

“Τρύπα” στα ταμεία των Δήμων από τη μη απόδοση των δημοτικών τελών

“Τρύπα” στα ταμεία των Δήμων από τη μη απόδοση των δημοτικών τελών
Εταιρείες ενέργειας δεν καταβάλουν τα δημοτικά τέλη που εισπράττουν.

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το χρέος των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς τους δήμους, από την είσπραξη των δημοτικών τελών. Οι Δήμαρχοι αντιδρούν κάνοντας λόγο για υπεξαίρεση χρημάτων από τους δημότες και στέλνουν εξώδικα διεκδικώντας την καταβολή των ποσών. Στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης μάλιστα έχουν σταλεί λογαριασμοί ρεύματος με αύξηση συντελεστή δημοτικών τελών από εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, τονίζει πως η καθυστέρηση στην καταβολή των δημοτικών τελών κυμαίνεται από πέντε μήνες έως ένα χρόνο. Δεδομένου ότι από τα δημοτικά τέλη πληρώνονται η αποκομιδή των απορριμμάτων και ο οδοφωτισμός, εφόσον συνεχιστούν οι καθυστερήσεις είναι ορατό το ενδεχόμενο κάποιοι δήμοι να μην έχουν τη δυνατότητα καταβολής της μισθοδοσίας των υπαλλήλων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ΚΕΔΕ ζητάει να θεσμοθετηθεί ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τα δημοτικά τέλη που εισπράττουν οι εταιρείες παροχής, ώστε να υποχρεούνται να τα αποδίδουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικά να επιβάλλονται νομικές κυρώσεις στις εταιρείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments