Διεθνή

Ο Πούτιν τράβηξε τη σκανδάλη

Ο Πούτιν τράβηξε τη σκανδάλη
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την απόφαση του Ρώσου Προέδρου να διατάξει εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν πριν λίγα λεπτά ανακοίνωσε με έκτακτο διάγγελμα του, την είσοδο των συστατικών ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες ειδήσεις κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα και να επιστρέψουν αμαχητί στα σπίτια τους. Κάλεσε, μάλιστα, την ουκρανική ηγεσία να μη προβάλει αντίσταση, διότι θα είναι η μόνη υπεύθυνη της αιματοχυσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανταποκρίσεις, ήδη ακούγονται εκρήξεις στα περίχωρα των συνόρων ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να κρυφτούν, στα πρόχειρα καταφύγια που έχουν κατασκευάσει, κυρίως στο χώρο των οικιών τους. Ήδη τα εθνικά αεροδρόμια της Ουκρανίας έχουν κλείσει, ενώ συμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών υπηρεσιών, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, αρχίζουν να επελαύνουν στα ουρανικά εδάφη.  Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται με διπλή κατεύθυνση. Και προς τη κατεύθυνση της πρωτεύουσας και προς τς νότια της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες ανταποκρίσεις οι μαχες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Ισχυροί βομβαρδισμοί ακούγονται πλησίον της Μαριούπολης ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διακοπή του ρεύματος ενώ το διαδίκτυο λειτουργεί κανονικά.

Στο διάγγελμά του, την ίδια ώρα που συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «οι συγκρούσεις μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων είναι αναπόφευκτες και ζήτημα χρόνου». «Η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ και η χρήση του εδάφους της Ουκρανίας είναι απαράδεκτες», υπογράμμισε ο Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι «η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στοχεύει στην προστασία των ανθρώπων». Οι συνθήκες «απαιτούν αποφασιστική δράση από τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments