Οικονομία Άποψη

Έκτακτο επίδομα 2022: Τι βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων για τα 300 ευρώ

Έκτακτο επίδομα 2022: Τι βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων για τα 300 ευρώ
Έκτακτο επίδομα 2022: Στην καταβολή έκτακτου επιδόματος το οποίο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Στην καταβολή έκτακτου επιδόματος το οποίο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Αναμένεται να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον αντίκτυπο που έχουν αυτές στο οικονομικό πεδίο.

Ταυτόχρονα αναμένουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κομισιόν, μετά την υιοθέτηση της πρότασης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάληψη ενιαίας δράσης, που περιλαμβάνει μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να στηριχθούν καταναλωτές και επιχειρήσεις, απέναντι στο υψηλό κόστος της ενέργειας.

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το σχεδιασμό

Οι τέσσερις παράγοντες που κρίνουν τον σχεδιασμό

  • 1. Πόσο άμεσα θα λάβει τις αποφάσεις η Κομισιόν αναφορικά με την ανάληψη κοινής δράσης απέναντι στην ακρίβεια. Τι βάθος θα έχουν και βέβαια τι επιβάρυνση θα υπάρχει σε προϋπολογισμό και χρέος.
  • 2. Σε τι ύψος θα διαμορφωθεί η ανάπτυξη του 2021, που ανακοινώνεται την προσεχή Παρασκευή.
  • 3. Ποια είναι η πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Τα πρώτα δείχνουν ότι ο Φεβρουάριος τουλάχιστον κάλυψε ένα μεγάλο μέρος των απωλειών που υπήρξαν τον Ιανουάριο.
  • 4. Η πορεία των τιμών σε ενέργεια, αλλά και οι εξελίξεις στο μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments