Οικονομία

Ουκρανία υπουργοί Ενέργειας: Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα

Ουκρανία υπουργοί Ενέργειας: Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα
Ουκρανία υπουργοί Ενέργειας: «Καταθέτουμε την ίδια πρόταση που υπήρχε με την κρίση του κορωνοϊού, αλλά ενισχυμένη. Δεν μπορεί το κάθε κράτος-μέλος μόνο του να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», είπε ο Υπουργός Ενέργειας.

«Καταθέτουμε την ίδια πρόταση που υπήρχε με την κρίση του κορωνοϊού, αλλά ενισχυμένη. Δεν μπορεί το κάθε κράτος-μέλος μόνο του να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», είπε ο Υπουργός Ενέργειας, μιλώντας το Σάββατο στον ΑΝΤ1  για την ενεργειακή κρίση, μετά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία που επιδεινώνουν την κατάσταση. 

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο, ανατροφοδείται και παρατείνεται λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Κάθε κράτος έχει περιορισμένες δυνατότητες. Εμείς σαν Ελλάδα έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων», επεσήμανε ο Κώστας Σκρέκας σύμφωνα με το ant1news, προσθέτοντας πως «εφόσον η κρίση παρατείνεται, πρέπει η Ευρώπη να πάρει έκτακτα μέτρα στήριξης, καθώς πολύ απλά, καμία χώρα, κανένας προϋπολογισμός δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ακόμη πως «ζητάμε οι πόροι αυτοί που θα δοθούν, να μην επηρεάζουν το χρέος και το έλλειμα κάθε χώρας».

Παράλληλα, αναφερόμενος  στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «ο κ .Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι κάνει η Γαλλία και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί οι προτάσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Η Γαλλία έχει πυρηνικά εργοστάσια, που έχουν μηδενικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και είπε ότι δεν πρέπει να έχουν κέρδη φέτος και αυτά να επιστραφούν στους πολίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments