Οικονομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ζητά εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ζητά εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: liberal

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε το Σάββατο για πλήρη απομόνωση της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο στις αγορές ρωσικού αργού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε το Σάββατο για πλήρη απομόνωση της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο στις αγορές ρωσικού αργού. «Απαιτώ από τον κόσμο: απομονώστε πλήρως τη Ρωσία, εκδιώξτε πρεσβευτές, εμπάργκο πετρελαίου, καταστρέψτε την οικονομία της», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

SWIFT: “Έρχεται” αποκλεισμός της Ρωσίας;

Ζήτημα ημερών θεωρεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας την επιβολή Swift στη Ρωσία και στις συναλλαγές της. “Το SWIFT είναι απλώς ζήτημα χρόνου, πολύ σύντομου χρόνου, ημερών”, είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας αυτής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Είναι αρκετό; Όχι. Είναι απαραίτητο; Απολύτως. Οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν υπάρχουν κόστη και για τις δύο πλευρές και αυτό θα στοιχίσει ακριβά”, πρόσθεσε αυτός ο κεντρικός τραπεζίτης. Ξεκάθαρα υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), τάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τι είναι το swift

Το SWIFT code, εκτός από τις μεταφορές χρημάτων μεταξύ των τραπεζών για πληρωμές, χρησιμοποιείται και για την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των τραπεζών. Εποπτεύεται από την κεντρική τράπεζα του Βελγίου και εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες. Παρέχει ασφαλή μηνύματα σε περισσότερα από 11.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες, σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments