Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νίκος Δένδιας: Θα συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Νίκος Δένδιας: Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει σήμερα Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022,  στις 19:00 ώρα Ελλάδας στο έκτακτο  Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει σήμερα Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022,  στις 19:00 ώρα Ελλάδας στο έκτακτο  Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Το ΣΕΥ συγκαλείται, εκ νέου προκειμένου οι ΥΠΕΞ των 27 Κρατών Μελών της ΕΕ να συζητήσουν για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην Ουκρανία στο πλαίσιο της εξελισσόμενης  Ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης.

Ουκρανία: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το προξενείο Μαριούπολης

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τον αποσπασμένο στο Γενικό Προξενείο Μαριούπολης πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, τον Γενικό πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη και τον Γενικό πρόξενο στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση.

Απομακρύνεται ο άμαχος πληθυσμός από το χωριό Σαρτανά, όπου σκοτώθηκαν συνολικά έξι από τους δέκα ομογενείς στην Ουκρανία, καθώς η ένταση κλιμακώνεται. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για τις δυνατότητες αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τους ομογενείς στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments