Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η τοποθέτηση του στη Βουλή για την Ουκρανία

Αλέξης Τσίπρας: Η τοποθέτηση του στη Βουλή για την Ουκρανία
Αλέξης Τσίπρας: "Παρακολουθούμε όλοι να συντελούνται δραματικές εξελίξεις" ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. 

“Παρακολουθούμε όλοι να συντελούνται δραματικές εξελίξεις. Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει μια ευρωπαϊκή χώρα στον ζόφο πολέμου αίμα και καταστροφή και επαναφέρει την Ευρώπη και όλη την ανθρωπότητα σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές” ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας

Τι απάντησε για τη στάση της Ελλάδας

“Είναι στιγμές που απαιτείται το εθνικό να ταυτίζεται με την αλήθεια και να αποφεύγουμε την εκμετάλλευση για μικροπολιτική εξυπηρέτηση. Φοβάμαι ότι σε πολλά σημεία της τοποθέτησης του πρωθυπουργού το μυαλό του ήταν στους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι στον Πούτιν και Ερντογάν. Παρά τις διαφορές μας που είναι υπαρκτές πρέπει να υπάρξουν και να ακουστούν κοινοί στόχοι για όλους μας γι’ αυτό που ονομάζουμε πατριωτικό συμφέρον και για το συμφέρον της ειρήνης και της προκοπής.

Αλέξης Τσίπρας: Αυτές τις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι χωρίς αστερίσκους απερίφραστα να καταδικάσουμε την εισβολή Ρωσίας

“Αυτές τις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι χωρίς αστερίσκους απερίφραστα να καταδικάσουμε την εισβολή Ρωσίας την παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας Ουκρανίας όπως και την απαράδεκτη αναθεωρητική λογική στην οποία βασίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις. Οφείλουμε να εκφράσουμε αμέριστη συμπαράσταση στον Ουκρανικό λαό” σημείωσε αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε πράξεις και κινήσεις που θα φέρουν απέναντί μας όχι τον Πούτιν αλλά τον ρωσικό λαό

“Το πογκρόμ απέναντι σε όλους τους Ρώσους πολίτες είναι λάθος. Οι διώξεις φοιτητών Ρώσων είναι λάθος. Η απαγόρευση αθλητικών συμμετοχών ρωσικών ομάδων είναι λάθος. Η απαγόρευση ρωσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι λάθος. Όπως δεν απαγορεύτηκε ο Μπετόβεν στην γερμανική εισβολή έτσι και δεν πρέπει να απαγορευτεί το Μπολσόι.Η θέση ευθύνης που πρέπει να κρατήσουμε επιτάσσει την στήριξη του ρωσικού λαού. Με στοχευμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να λήξει τις πολεμικές πράξεις Επιτάσσει να είμαστε θετικοί στην προοπτική να γίνει υποψήφια για την ΕΕ η Ουκρανία”σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Επίθεση Τσίπρα στο Μηταράκη

“Επιτάσσει αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Επιτάσσει να στηρίξουμε τις προξενικές μας αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε για την στήριξη της ελληνικής κοινότητας που σήμερα είναι σε κίνδυνο Επιτάσσει να ενώσουμε φωνή ότι η παραβίαση Διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή…Ο υπουργός σας το είπε. Ο κ. Μηταράκης που θα έπρεπε να έχει επίγνωση της ιστορικής αλήθειας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments