Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πως εσείς μιλάτε για την ΔΕΗ κ. Τσίπρα; Την είχατε οδηγήσει στα όρια χρεοκοπίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πως εσείς μιλάτε για την ΔΕΗ κ. Τσίπρα; Την είχατε οδηγήσει στα όρια χρεοκοπίας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα ενεργειακά ζητήματα με επίκεντρο τη ΔΕΗ εστίασε κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ απάντησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στα ενεργειακά ζητήματα με επίκεντρο τη ΔΕΗ εστίασε κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ απάντησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα. “Συντηρεί ορισμένους μύθους η αξιωματική  αντιπολίτευση γύρω από την ΔΕΗ την πορεία απολιγνιτοποίησης και την ενέργεια . Γνωρίζετε κ. Τσίπρα ότι εδώ και μια δεκαετία η χώρα μας περιορίζει την χρήση λιγνίτη. Εκλεισαν οι λιγνιτικές μονάδες γιατί έφτασαν στην λήξη ζωής τους. Αν νομίζατε ότι αυτές οι μονάδες θα μπροούσαν να συνεισφέρουν, γιατί δεν δρομολογήσατε την παράταση ζωής τους;” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η απολιγνιτοποίηση δεν επιβάλλεται μόνο για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους, αν συνεκτιμήσει κανείς το κόστος χρήσης λιγνίτη και το κόστος ρύπων. Ο λιγνίτης σήμερα δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο. Σταματήστε αυτή την καραμέλα ότι δήθεν το κόστος αυξήθηκε σήμερα λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Για τη ΔΕΗ

Ο πρωθυπουργός σε έντονο ύψος σημείωσε απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: “Πως εσείς μιλάτε για την ΔΕΗ κ. Τσίπρα; Την είχατε οδηγήσει στα όρια χρεοκοπίας. Δεν είχατε κάνει τίποτα για να την στηρίξετε. Εμείς στηρίξαμε την ΔΕΗ. Πωλήσαμε 17% κρατώντας τον έλεγχο. Αυτές οι κινήσεις επέτρεψαν στην ΔΕΗ να στηρίξει τους καταναλωτές προσφέροντας τις μεγαλύτερες εκπτώσεις. Φέτος η ΔΕΗ δεν θα έχει κέρδη ή οριακά γιατί όλη της η κερδοφορία αξιοποιήθηκε για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θα μπροούσε να γίνει αυτό επι δικών σας ημερών; Όχι.  Ποιος θα στηρίξει το κόστος των δικών σας προτάσεων κ. Τσίπρα; Τα λεφτόδεντρα μαράθηκαν επι δικών σας ημερών”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments