Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Πολύ σύντομα θα φύγουν οι μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους

Θάνος Πλεύρης: Πολύ σύντομα θα φύγουν οι μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους
Θάνος Πλεύρης: Για την χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Για την χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. “Από την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ξεκινάει το επόμενο «κύμα» χαλάρωσης των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι σκληροί δείκτες βρίσκονται σε πορεία αποκλιμάκωσης” σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε όμως ότι τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, πάντως, θα αργήσουμε ακόμα να τις πετάξουμε, πρόσθεσε. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, αναμένεται να έχει επιστρέψει η κανονικότητα, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους πολίτες, είπε ο υπουργός Υγείας. Σε κλίμα κανονικότητας, επισης, θα κάνουμε Πάσχα και καλοκαίρι, καθώς η πανδημία αναμένεται να ακολουθεί φθίνουσα πορεία, μέχρι το φθινόπωρο. Σε αυτό συνηγορούν και τα στοιχεία από όλη την Ευρώπη, τα οποία συζήτησε ο κ. Πλεύρης με την πρόεδρο του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων), η οποία βρίσκεται στη χώρα μας.

Για το testing

Αναφορικά με το testing, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι όσο προχωράει η αποκλιμάκωση της πανδημίας, τόσο οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα είναι πιο στοχευμένοι. Δηλαδή, θα αφορούν όσους έχουν συμπτώματα και δεν θα είναι δειγματοληπτικοί. «Δεν θα χρειαζόμαστε 400 χιλιάδες τεστ την ημέρα» όπως γίνεται σήμερα, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments