Οικονομία

Ρωσία Ουκρανία: Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών από τις ΗΠΑ

Ρωσία Ουκρανία: Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών από τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ρωσία Ουκρανία: Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αφορά αυτούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και των ακινήτων, συνεχίζοντας τις πιέσεις προς το στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αφορά αυτούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και των ακινήτων, συνεχίζοντας τις πιέσεις προς το στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι κυρώσεις αφορούν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω Ρώσων πολιτών στις ΗΠΑ.

Στη λίστα βρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, χαρακτήρισε ως «κορυφαίο διάκονο της προπαγάνδας του Πούτιν». Ακόμα, στη λίστα υπάρχουν ο Αλισέρ Ουσμάνοφ, ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής Metalloinvest και ο Νικολάι Τοκάρεφ, επικεφαλής της ενεργειακής Transneft. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης πως θα επιβάλει περιορισμούς για την ταξιδιωτική βίζα 19 Ρώσων ολιγαρχών, των οικογενειών και των συνεργατών τους.

Αυξάνεται η οικονομική πίεση λόγω των capital controls

Επιβολή capital controls ανακοίνωσε και η Ρωσική κυβέρνηση καθώς πλέον εντείνονται οι πιέσεις που έχουν επιφέρει στην οικονομία της χώρας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Την επιβολή των ελέγχων στις αναλήψεις χρημάτων ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μικαίλ Μισούστιν, λέγοντας ότι οι ξένοι επενδυτές δεν λαμβάνουν αποφάσεις στηριζόμενοι σε οικονομικά κριτήρια αλλά με βάση τις «πολιτικές πιέσεις».

«Για να διασφαλίσουμε πως οι επιχειρήσεις θα λάβουν σωστές αποφάσεις, αποφασίστηκε η επιβολή προσωρινών περιορισμών στην αποχώρηση από περιουσιακών στοιχείων από τη Ρωσία», δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου αλλά και αναφορικά με το ανώτατο αναλήψιμο ποσό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments