Οικονομία

Ευρωζώνη: Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δημιουργεί νέα δεδομένα στα δημοσιονομικά

Ευρωζώνη: Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δημιουργεί νέα δεδομένα στα δημοσιονομικά
Ευρωζώνη: Για νέα κατάσταση στα δημοσιονομικά στο εσωτερικό της Ευρωζώνης κάνουν λόγο τα στελέχη της, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία.

Για νέα κατάσταση στα δημοσιονομικά στο εσωτερικό της Ευρωζώνης κάνουν λόγο τα στελέχη της, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία. O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, έκανε μία πρώτη γενική εκτίμηση μετά το άτυπο Ecofin την περασμένη Τρίτη, λέγοντας ότι ο αντίκτυπος στον πληθωρισμό και την οικονομία είναι σημαντικός και δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα εντείνει περαιτέρω τις πιέσεις στις τιμές της ενέργειας, οι οποίες αναμένεται τώρα ότι θα παραμείνουν υψηλές για όλο το 2022, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Συνολικά, αυτός ο συνδυασμός πιθανότατα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη στην ΕΕ, αλλά χωρίς να την εκτροχιάσει», πρόσθεσε.

Ενδεχόμενο να παραταθεί η αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων το 2023

Οι δύο κορυφαίοι παράγοντες της Κομισιόν άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο, ανάλογα με τις εξελίξεις, να παραταθεί η αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων και το 2023, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται τον Μάιο, όταν θα παρουσιαστούν οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments