Focus

Ουκρανική κρίση: Ινδός γιατρός κρυμμένος σε υπόγειο αρνείται να αφήσει το τζάγκουαρ και τον πάνθηρα του

Ουκρανική κρίση: Ινδός γιατρός κρυμμένος σε υπόγειο αρνείται να αφήσει το τζάγκουαρ και τον πάνθηρα του
Ουκρανική κρίση: «Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος που ζω. Αλλά αυτός είναι ο πιο τρομακτικός από όλους».

Ένας Ινδός γιατρός που ονομάζεται Girikumar Patil, ο οποίος έχει κρυφτεί σε ένα υπόγειο της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ουκρανία, αρνήθηκε να φύγει χωρίς τα κατοικίδιά του, τα οποία περιλαμβάνουν έναν τζάγκουαρ και έναν μαύρο πάνθηρα.

Γνωστός ως Jaguar Kumar, ο γιατρός είπε: “Οι μεγάλες γάτες μου περνούν νύχτες στο υπόγειο μαζί μου. Γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί γύρω μας. Οι γάτες είναι φοβισμένες. Τρώνε λιγότερο. Δεν μπορώ να φύγω και να τους αφήσω.”

Ουκρανική κρίση: “Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος που ζω. Αλλά αυτός είναι ο πιο τρομακτικός»

Έχει ζήσει για πάνω από έξι χρόνια στο Severodonetsk, μια μικρή πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Donbas της ανατολικής Ουκρανίας. Κατάγεται από το Tanuku στην περιοχή West Godavari της Andhra Pradesh.

Ο Patil έφτασε στην Ουκρανία το 2007 για να σπουδάσει ιατρική. Από το 2014 ασκεί το επάγγελμα του ορθοπεδικού και πλέον εργάζεται σε κρατικό νοσοκομείο.

«Αρχικά, ήθελα μια τίγρη της Βεγγάλης ή ένα ασιατικό λιοντάρι για κατοικίδιο. Το 2020, ενώ επισκέφτηκα έναν τοπικό ζωολογικό κήπο εδώ, είδα τον τζάγκουαρ, ορφανό και άρρωστο. Με την άδεια των αρμόδιων αρχών, τον πήγα σε κτηνιατρείο, παρείχα θεραπεία και τον υιοθέτησα», είπε.

Ουκρανική κρίση: «Τον πήγαινα βόλτες στο δάσος πριν από τον πόλεμο. Αυτές ήταν οι πιο χαρούμενες μέρες στη ζωή μου»

«Εγώ μαζί με όλα τα κατοικίδια μου πήγαμε στο καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου. Υπήρξαν συνεργάσιμοι και σιωπηλοί. Αλλά τώρα μου έχει γίνει δύσκολο να τους παρέχω αρκετό κρέας, καθώς δεν μπορώ να βγαίνω συχνά», εξέφρασε τη δυσκολία του και την ανησυχία του.

«Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τα κατοικίδια μου για να σώσω τη ζωή μου. Φυσικά, η οικογένειά μου με προτρέπει να  φύγω. Τα κατοικίδια μου είναι τα παιδιά μου. Θα μείνω μαζί τους και θα τους προστατεύσω μέχρι την τελευταία μου πνοή», υποσχέθηκε.

Ο Giri, ο οποίος είναι ελεύθερος, βγαίνει από το στενό υπόγειό του μόνο για να αγοράσει τροφή για τις γάτες του – ο αρσενικός τζάγκουαρ είναι 20 μηνών και ο θηλυκός πάνθηρας είναι ένα μικρό έξι μηνών – αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας τελειώνει νωρίς το πρωί .

“Είμαι ο μόνος Ινδός εδώ έξω και το βράδυ είμαι μόνος στη γειτονιά. Οι περισσότεροι γείτονές μου έχουν μετακομίσει σε κοντινά χωριά. Θα αντέξω”, κατέληξε. Εμάς η ευχή μας είναι να σωθεί μαζί με τα παιδιά του και να είναι πάντα καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments