Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ομιλία Ζελένσκι στο βρετανικό Κοινοβούλιο

«Θα πολεμήσουμε σε θάλασσες και ωκεανούς, θα πολεμήσουμε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους αιθέρες, θα υπερασπίσουμε το νησί μας, ό,τι και να μας κοστίσει, θα πολεμήσουμε στους διαδρόμους προσγείωσης, θα πολεμήσουμε στα χωράφια και στους δρόμους, θα πολεμήσουμε στους λόφους. Δεν θα παραδοθούμε ποτέ!». Ο Ουκρανός πρόεδρος επικαλούμενος την ιστορική φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ μίλησε στους Βρετανούς βουλευτές, οι οποίοι τον αποθέωσαν

Με ιστορικές αναφορές ήταν η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι προς τους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου, οι οποίοι με την ολοκλήρωσή της, σηκώθηκαν όρθιοι και τον αποθέωσαν με χειροκροτήματα.

Σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα ο Ουκρανός πρόεδρος, επανέλαβε την ιστορική φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, καθώς συνέκρινε τον αγώνα της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας με τον αγώνα της Βρετανίας κατά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

Επικαλούμενος την ιστορική ομιλία του Τσόρτσιλ, ο Ζελένσκι είπε ότι οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν ενάντια στις δυνάμεις της Μόσχας σε ξηρά, θάλασσα και στον αέρα.

Ο κ. Ζελένσκι είπε: «Δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα χάσουμε. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους, στη θάλασσα, στον αέρα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη γη μας, όποιο κι αν είναι το κόστος. «Θα πολεμήσουμε στα δάση, στα χωράφια, στις ακτές, στους δρόμους».

Είπε ότι η Ουκρανία διεξάγει έναν «πόλεμο που δεν ξεκινήσαμε και δεν θέλαμε», όπως είπε στους βουλευτές «δεν θέλουμε να χάσουμε αυτό που έχουμε, αυτό που είναι δικό μας».

Συγκρίνοντας την Ουκρανία με το Ηνωμένο Βασίλειο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κ. Ζελένσκι είπε ότι οι Ουκρανοί παλεύουν για να σώσουν τη χώρα τους «όπως ακριβώς δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας όταν οι Ναζί άρχισαν να πολεμούν τη χώρα σας και έπρεπε να πολεμήσετε για τη Βρετανία”.

H ομιλία Ζελένσκι

Το tweet του Μπόρις Τζόνσον μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Ζελένσκι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός με τη λήξη της ομιλία του Ουκρανού προέδρου μέσω ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και μέσο για όσο καιρό χρειαστεί για να τερματιστεί η εισβολή Πούτιν και να απελευθερωθεί η Ουκρανία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο