Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο πλησιάζει η “σειρά” της Μολδαβίας;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο πλησιάζει η “σειρά” της Μολδαβίας;
 Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα εφιαλτικά σενάρια για τη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία  "φωτογραφίζουν" όλο και περισσότερο τη Μολδαβία ως επόμενο μεγάλο στόχο του Βλαδιμίρ Πούτιν.

 Τα εφιαλτικά σενάρια για τη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία  “φωτογραφίζουν” όλο και περισσότερο τη Μολδαβία ως επόμενο μεγάλο στόχο του Βλαδιμίρ Πούτιν.

Κάθε ώρα που περνάει, με τους Ρώσους να φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επέλαση τους στα ουκρανικά εδάφη, έχοντας “κυκλώσει” και την Οδησσό στα σχέδια των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων , τα σενάρια για τη Μολδαβία τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.

Το βίντεο που παρουσίασε, στο ξεκίνημα του πολέμου, ο πρόεδρος  της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στους αξιωματούχους του και με το οποίο “πρόδιδε” – ηθελημένα ή όχι – τη πρόθεση των Ρώσων να χρησιμοποιήσουν την Οδησσό ως ορμητήριο για να επιτεθούν στη Μολδαβία γίνεται όλο και πιο επίκαιρο… Το λιμάνι της Οδησσού απέχει 40 χιλιόμετρα από τη Μολδαβία ενώ ρωσικά στρατεύματα σταθμεύουν στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά. Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι αν η Οδησσός αντέξει μεγαλύτερο διάστημα απ  όσο υπολογίζουν τα επιτελεία του Πούτιν, τόσο είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν τα όποια επεκτατικά πλάνα των Ρώσων και να “παγώσει”  ενδεχόμενη προέλαση στη Μολδαβία .

Σε αντίθετη περίπτωση, η επόμενη “μαύρη” μέρα που θα ξημερώσει θ΄ αφορά άμεσα τους Μολδαβούς. Και μάλιστα, ενώ η εισβολή τη βόρεια Ουκρανία καθυστέρησε τους Ρώσους, η ανοιχτή παράκτια περιοχή της Μολδαβίας στο Νότο θα εξυπηρετήσει χρονικά τα σχέδια τους.

Στο “κόκκινο” η χώρα από τις 25 Φεβρουαρίου

Η χώρα παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις 25 Φεβρουαρίου και οι κάτοικοι δείχνουν, από καιρό, προετοιμασμένοι για τα χειρότερα…

“Ενιωσα ότι οι βομβαρδισμοί γίνονταν μέσα στη χώρα μου”, θυμάται ο Μολδαβός Αlex Sirbu που μένει στο Κισινάου και κοιμόταν την ώρα των πρώτων ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία.

Η 24χρονη Maria Miron που επίσης ζει στη πρωτεύουσα της χώρας, έκανε δυσοίωνες σκέψεις για την πατρίδα της με την έναρξη του πολέμου: “Ένιωσα ένα μαχαίρι στην καρδιά μου. Αμέσως σκέφτηκα όλους τους φίλους μου στην Ουκρανία και τι μας περιμένει στη Μολδαβία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments