Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Υποστηρίζω μια πανευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Υποστηρίζω μια πανευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg αναφορικά με τις ενεργειακές εξελίξεις, την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και την επιστολή που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το φυσικό αέριο.

Το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg αναφορικά με τις ενεργειακές εξελίξεις, την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και την επιστολή που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το φυσικό αέριο.

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Υποστηρίζω μια πανευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα

«Αυτό βρίσκεται στην καρδιά της πρότασής μου στην Κομισιόν. Είναι μια τολμηρή πρόταση, καταλαβαίνω, αλλά τουλάχιστον θέτει την ουσία του προβλήματος στην πραγματική του διάσταση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα το συζητήσουν αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως όταν δημιουργήθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης μετά την πανδημία πολλοί ηγέτες το θεωρούσαν αδιανόητο να γίνει. «Αντιμετωπίζουμε τώρα μια πολύ ακραία κατάσταση. Αρκεί να δείτε τις επιπτώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αντιλαμβάνεστε την πίεση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Επιδοτούμε φυσικά το ρεύμα. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το κάνουν αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται συστηματική παρέμβαση», υπογράμμισε.

Για το σχέδιο της Κομισιόν

Παράλληλα αναφέρθηκε σχετικά με το σχέδιο της Κομισιόν ότι θα επιταχύνει την απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο αλλά αυτή είναι μια διαδικασία που δεν θα προχωρήσει από τη μια μέρα στην άλλη. «Για αυτό υποστηρίζω βραχυπρόθεσμη παρέμβαση στη δομή της τιμολόγησης της αγοράς του αερίου» συνέχισε, ενώ είπε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσουν και για τις αποφάσεις που έχουν ήδη πάρει για την απολιγνιτοποίηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Το να απομακρυνθούμε από το αέριο με πολύ γρήγορους ρυθμούς οπωσδήποτε απαιτεί περισσότερο χρόνο από αυτό που έχουμε στη διάθεση μας», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments