Διεθνή

“Μπλόκο” στις εξαγωγές η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις

“Μπλόκο” στις εξαγωγές η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις
Αυτά τα μέτρα είναι μια λογική απάντηση σε όσα που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, δηλώνουν αξιωματούχοι.

Με απαγορεύσεις εξαγωγών σε μια σειρά προϊόντων μέχρι το τέλος του 2022, απαντά η Ρωσία στις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία. Οι απαγορεύσεις καλύπτουν τις εξαγωγές σε τηλεπικοινωνίες, αγροτικά προϊόντα, ηλεκτρικό εξοπλισμό και δασικά προϊόντα.

«Αυτά τα μέτρα είναι μια λογική απάντηση σε αυτά που επιβλήθηκαν στη Ρωσία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις σε χώρες που έχουν «διαπράξει εχθρικές ενέργειες στοχεύουν στη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας βασικών τομέων της οικονομίας».

Η απαγόρευση εξαγωγών περιλαμβάνει περισσότερα από 200 προϊόντα και τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έτους, επηρεάζοντας περίπου 48 χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ και οι χωρες της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει και εξαγωγές αγαθών από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Τα είδη περιλαμβάνουν αυτοκίνητα, σιδηροδρομικά βαγόνια και κοντέινερ.

Παράλληλα, καθώς οι δυτικές εταιρείες αποχωρούν μαζικά από τη χώρα, ο πρώην πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των εταιρειών που βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να εθνικοποιηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments